28 producten gevonden
sorteer op:
Filters
Op Zwemkleding.nl vind je 579 badmode merken, waaronder
  • Sapph badmode
  • Speedo badmode
  • Adidas badpakken
  • Seafolly
  • Lascana badmode
  • Sunflair badmode
  • Beachwave badmode
  • Esprit badmode
  • Protest bikini
  • Cyell badmode
Alle merken

Kan uw kind nog niet zwemmen, maar wilt u wel onbezorgd genieten van een dagje in het zwembad of aan het strand? Dan is het natuurlijk heel verstandig om zwembandjes aan te schaffen. Zwembandjes, ook wel zwemvleugels of zwemblaasjes genoemd, leren uw kinderen op een vertrouwde, veilige en spelenderwijs kennismaken met zwemmen en het water.

Uiterlijk niet belangrijkste

Bij de aankoop van zwembandjes wordt steeds vaker alleen naar het uiterlijk gekeken. Want ze zijn er in allerlei vrolijke kleuren, met opdrukken van de favoriete held van uw zoontje of met afbeeldingen van die mooie prinses waar uw dochtertje zo gek van is. De aanschaf van zwembandjes gaat echter veel verder dan alleen kijken naar het uiterlijk ervan. Er is wel degelijk een aantal dingen waar u rekening mee moet houden.

Wanneer zwembandjes?

Veel kleine kinderen zijn een opblaasband gewend, met of zonder zitje. Hier blijven ze gewoon in drijven, dit geldt voor zwembandjes over het algemeen niet. Bij zwembandjes moet het kind vaak zelf een beetje watertrappelen om goed boven water te blijven. Belangrijk is daarom om na te gaan of uw kind voldoende kracht in de armpjes en beentjes heeft. Kan uw kind kruipen, dan kunt u best zwembandjes proberen. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen dit nog even niet te doen en een opblaasband aanschaffen. Kan uw kind al lopen? De meeste zwembaden verplichten dan zwembandjes. De nieuwste zwembandjes zijn de Puddle Jumpers.

CE gekeurde zwembandjes

Bij de aanschaf van zwembandjes moet u rekening houden met de leeftijd van uw kind, maar ook met het gewicht. Zwembandjes zijn er namelijk in verschillende maten en dat wordt dikwijls vergeten. Blaas de bandjes goed hard op en zorg ervoor dat ze niet naar beneden zakken. De verschillende maten worden over het algemeen uitgedrukt in leeftijd. Op de verpakking van de zwembandjes staat tot op welke leeftijd de desbetreffende bandjes geschikt zijn en voor hoeveel kilo. Kijk ook goed naar het materiaal van de zwembandjes en of het beschikt over veiligheidsventielen. Koop in ieder geval altijd zwembandjes die CE gekeurd zijn. Dit garandeert dat de zwembandjes voldoen aan de minimale veiligheids- en kwaliteitseisen die de EU hanteert. 

 


 

Verdrinken gaat anders dan je denkt

Waar we in dit artikel vooral voor willen waarschuwen is dat verdrinken anders gaat dan de meeste mensen denken. Het is namelijk niet altijd zo dat verdrinkende mensen om hulp schreeuwen, integendeel, vaak doen ze dit helemaal niet! Lees over de ‘’Instinctieve Verdrinkingsreactie’’ en waar je op moet letten.

vrijdag 29 juni 2018

Wat je moet weten vóór de eerste zwemles

De meeste kinderen leren zwemmen als ze ongeveer 6 of 7 jaar oud zijn. Dit is veel moeilijker dan leren fietsen of veters strikken, waardoor een zwemles best lang kan duren. Stimuleer je kind daarom ver voor het de eerste zwemles krijgt in zijn of haar zwemontwikkeling. Dit kan je thuis al heel vroeg starten, zowel in het water als op het droge. Laat dit artikel je inspireren om je kind een positieve houding ten opzichte van water te geven. Lees over de ideale voorbereiding op het eerste zwembadbezoek en de eerste zwemles.

dinsdag 12 juni 2018

Get the look: Discover the world

De wereld zit vol verrassingen. Ook onder water valt nog zoveel te beleven en je zou natuurlijk met alleen je bikini of sportieve badpak een duik kunnen nemen in een mooi stukje natuur, maar nog veel en veel meer valt er te genieten als je er goede snorkelspullen bij koopt. Voor kwaliteit en prijs moet je bij Decathlon beslist eens een kijkje nemen, alles voor je sportieve uitspattingen kan je er vinden. Duik je met ons mee in de wereld van deze uitgebreide webshop? Daar gaan we...

woensdag 3 januari 2018

Zwembandjes: Met je kind veilig het water in

Iedereen wil zijn of haar kind(eren) graag beschermen in het water. Al helemaal wanneer het gaat over kleine kinderen die nog niet in het bezit zijn van een zwemdiploma. Tegenwoordig zijn er tientallen middelen beschikbaar om zwemmen voor kleine kinderen veiliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan zwembandjes, drijfkurkjes en opblaasbare kinderzitjes. Dat deze opties er zijn, is bekend. Maar hoe ver gaat het? Welke middelen zijn er nu precies allemaal en wat zijn de voor- en nadelen? Dat lees je in deze blog. Vergeet overigens niet dat deze middelen alleen maar bedoeld zijn als drijfmiddelen. Dit betekent dus niet dat je minder goed op je kind hoeft te letten. En nog een algemene tip: vaak staat er een maximaal gewicht op drijfmiddelen. Houd je hier aan voor een optimale bescherming.

maandag 14 augustus 2017