Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwembandjes

Vergelijk 7 producten
Sorteer op:
Blog

Zwembandjes

Kan uw kind nog niet zwemmen, maar wilt u wel onbezorgd genieten van een dagje in het zwembad of aan het strand? Dan is het natuurlijk heel verstandig om zwembandjes aan te schaffen. Zwembandjes, ook wel zwemvleugels of zwemblaasjes genoemd, leren uw kinderen op een vertrouwde, veilige en spelenderwijs kennismaken met zwemmen en het water.

Uiterlijk niet belangrijkste

Bij de aankoop van zwembandjes wordt steeds vaker alleen naar het uiterlijk gekeken. Want ze zijn er in allerlei vrolijke kleuren, met opdrukken van de favoriete held van uw zoontje of met afbeeldingen van die mooie prinses waar uw dochtertje zo gek van is. De aanschaf van zwembandjes gaat echter veel verder dan alleen kijken naar het uiterlijk ervan. Er is wel degelijk een aantal dingen waar u rekening mee moet houden.

Wanneer zwembandjes?

Veel kleine kinderen zijn een opblaasband gewend, met of zonder zitje. Hier blijven ze gewoon in drijven, dit geldt voor zwembandjes over het algemeen niet. Bij zwembandjes moet het kind vaak zelf een beetje watertrappelen om goed boven water te blijven. Belangrijk is daarom om na te gaan of uw kind voldoende kracht in de armpjes en beentjes heeft. Kan uw kind kruipen, dan kunt u best zwembandjes proberen. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen dit nog even niet te doen en een opblaasband aanschaffen. Kan uw kind al lopen? De meeste zwembaden verplichten dan zwembandjes. De nieuwste zwembandjes zijn de Puddle Jumpers.

CE gekeurde zwembandjes

Bij de aanschaf van zwembandjes moet u rekening houden met de leeftijd van uw kind, maar ook met het gewicht. Zwembandjes zijn er namelijk in verschillende maten en dat wordt dikwijls vergeten. Blaas de bandjes goed hard op en zorg ervoor dat ze niet naar beneden zakken. De verschillende maten worden over het algemeen uitgedrukt in leeftijd. Op de verpakking van de zwembandjes staat tot op welke leeftijd de desbetreffende bandjes geschikt zijn en voor hoeveel kilo. Kijk ook goed naar het materiaal van de zwembandjes en of het beschikt over veiligheidsventielen. Koop in ieder geval altijd zwembandjes die CE gekeurd zijn. Dit garandeert dat de zwembandjes voldoen aan de minimale veiligheids- en kwaliteitseisen die de EU hanteert. 

 


 

579 badmode merken