Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwembadje

Vergelijk 10 producten
Sorteer op:
Blog

Zwembadje

Een opblaasbaar zwembadje biedt de ideale verkoeling tijdens warme dagen. Tegenwoordig zijn de zwembaden in allerlei afmetingen te verkrijgen en zijn er zowel zwembadjes voor kleine kinderen als voor volwassenen. Het grote voordeel van een opblaasbaar zwembad is dat deze in een mum van tijd op te zetten is. Is er guur weer op komst, dan is het ook snel weer opgeruimd. Maak het zwembad goed droog voordat u het opbergt en vouw het losjes op. Zo beperkt u de kans op schimmels.

Schoonhouden van klein zwembad

Afhankelijk van het soort zwembad en de grootte kunt u verschillende middelen gebruiken om het water schoon te houden. Zorg in ieder geval voor een folie of zeil dat u na gebruik over het bad kunt leggen. Hiermee houdt u een groot deel van de bladeren buiten de deur en houdt u het water enigszins op temperatuur. Een ander vereiste is een schepnetje. U ontkomt er immers niet aan dat het water vervuild raakt.

Schoonhouden van groot zwembad

Bij middelgrote en grote opblaasbare zwembaden kunt u chloortabletten in het water doen. Hiermee remt u algenvorming. Bovendien heeft chloor een ontsmettende werking. Neem bij gebruik van chloortabletten of chloorpoeder wel de voorschriften in acht. Gebruikt u teveel, dan kan dat schadelijk zijn voor de badgasten, maar ook voor uw bikini of zwembroek. Bij grote afmetingen is het handig om tevens een filter in het bad te plaatsen. Ligt er vaak rotzooi op de bodem van het bad? Dan kunt u bovendien overwegen om een bodemzuiger in huis te halen.

Voorkom lekkage

Beperk de kans op lekkage en kies voor een zwembad dat van stevig materiaal is vervaardigd en plaats een grondzeil onder het bad. Berg voor de zekerheid een reparatiesetje op in de buurt van het zwembad.
 

Kijkt u hier voor grote zwembaden.

579 badmode merken