Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zonnehoedjes

Vergelijk 11001 producten
Sorteer op:
Blog

Zonnehoedjes

Optimale bescherming met baby zonnehoedjes

Om baby’s maximaal te beschermen tegen de felle zon is het dragen van een zonnehoedje noodzakelijk. De huid van je baby is namelijk extra gevoelig voor UV-straling. Een kwalitatief zonnehoedje zorgt niet alleen voor schaduw in het gezichtje van je baby, maar is ook gemaakt van ademend en zonwerend materiaal.


Schattige zonnehoedjes

Er zijn niet alleen schattige zonnehoedjes verkrijgbaar, maar ook stoere zonnehoedjes in de vorm van een baseball cap. Tegenwoordig zijn er zelfs zonnehoedjes die gemaakt worden van soft Touch UV-materiaal met daarin UPF 50+ verwerkt. Dan is voering van de zonnehoedjes is gemaakt van mesh, een ademend gaas. De klep aan de voorkant van de baseball caps is zo gevormd dat deze uitstekend de ogen uit de zon houdt. Ook beschikken de caps over een verwijderbare nekflap die bescherming geeft aan de nek en oren. Er bestaan natuurlijk ook tal van andere soorten baby zonnehoedjes in verschillende vormen en zomerse kleuren. Zonnehoedjes zijn niet alleen praktisch en noodzakelijk, maar staan vaak ook nog eens erg schattig.

 


Bescherming babyhuid

De huid van baby’s is dunner dan de huid van volwassenen. Daarom is het niet alleen belangrijk voor baby’s een zonnehoedje te dragen, maar ook dat de huid goed wordt ingesmeerd met een zonnebrandproduct. Het vochtgehalte in de huid van kleine kinderen is hoger en de zweetkliertjes zijn nog niet helemaal ontwikkeld. Een babyhuid kan zichzelf maar vijf tot tien minuten beschermen tegen de zon; de huid droogt sneller uit. Ook maken kleine kinderen nog nauwelijks melanine aan. Melanine is het stofje dat ervoor zorgt dat de huid bruin wordt en zo ook bescherming biedt. De kans op verbranding is dus erg groot. Smeer de kleintjes niet alleen in tijdens een bezoekje aan het strand, maar ook als je naar de supermarkt wandelt of in de tuin zit.
 

579 badmode merken