Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zonnebrillen

Vergelijk 92 producten
Sorteer op:
Blog

Zonnebrillen

Welke zonnebril je draagt, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Houd je van de grote pilotenbrillen, of ben je meer iemand voor de subtiele brillen met kleine glazen? Hoewel er veel waarde wordt gehecht aan het ‘hippe’ uiterlijk van een zonnebril is en blijft de belangrijkste functie natuurlijk de bescherming tegen de zon. Maar waar moet je dan op letten bij de aankoop van zo’n mooie bril?

 

Zonnebril met donkere glazen geen betere bescherming

Een zonnebril beschermt je ogen en de tere huid eromheen tegen de UV-straling. Een fabeltje over deze bescherming is dat de donkere glazen beter zouden beschermen dan lichte glazen. Het gaat om het label, waarop staat aangegeven hoe hoog de UV-bescherming is. Zwarte glazen met een lagere beschermingsgraad zijn dus juist slechter voor je ogen!

 

 

Bestrijd rimpels!

Grotere glazen beschermen vanzelfsprekend meer huid tegen de UV-straling dan kleinere glazen. Ben je nog jong en is je huid nog flexibel? Dan zijn grote glazen vaak overbodig. Grote glazen helpen echter ook tegen de vorming van rimpels, dus kunnen erg handig zijn als je de middelbare leeftijd hebt bereikt, om die kraaienpootjes tegen te gaan.

 

Gezichtsvorm

Een andere belangrijke factor is de vorm van je gezicht. Sommige mensen kunnen werkelijk alle zonnebrillen dragen, terwijl andere mensen het bij één model moeten houden. Dit heeft bijna altijd te maken met de vorm van je gezicht. Een goede tip om de juiste zonnebril voor je gezichtsvormen te kiezen; ga voor het montuur dat de tegenovergestelde vorm van je gezicht heeft.

 

Smaak

Na al deze praktische overwegingen en eisen die je aan een goede zonnebril stelt, is er nog de belangrijkste factor waardoor de andere factoren vaak buiten spel worden gezet; de smaak. Ga voor een zonnebril die, naast dat hij functioneel is, je ook goed staat.
 

579 badmode merken