Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Heeft mijn baby een zonnebril nodig? | Zwemkledi

 

Iedereen weet dat het belangrijk is om een goed zonnebril te hebben. Helemaal wanneer je in een auto gaat rijden, maar ook om je ogen te beschermen. We weten eigenlijk helemaal niet of het belangrijk is om onze baby’s te beschermen tegen de zon met een zonnebril of is dat helemaal niet nodig? Dat lees je hier.

 

Verschillende onderzoeken

Het oogziekenhuis in Rotterdam zegt hier ook het volgende over. Kinderen zijn kwetsbaarder voor veel licht en Uv-straling dan volwassenen. Hun pupil is groter en hun ooglens bevat minder beschermend pigment. Blootstelling aan te veel Uv-straling beschadigt het hoornvlies en verhoogt het risico op oogziektes. Net als bij huidkanker, treedt dit effect op na schade over een lange periode. Het helpt dus zeker wanneer je je baby alvast laat wennen aan een zonnebril. Niemand wil namelijk dat zijn of haar baby schade oploopt aan de ogen. Ogen zijn namelijk heel erg belangrijk en ze moeten daar ook hun hele leven mee doen. Daarom kan je beter wat aandacht besteden aan het beschermen van je baby. Maar wanneer en hoe kan je je baby een zonnebril opzetten? Wij leggen je het uit.

 

Vanaf welke leeftijd moet mijn kind een zonnebril dragen?

 

Dat antwoord op deze vraag is per kind verschillend. Je komt hier dan ook pas achter op het moment dat je het gaat proberen. Iedere baby is namelijk anders. Je kan het dan ook wel vergelijken met het leren lopen. De ene baby kan al veel sneller lopen dan een andere baby. Dat is met een zonnebril dan ook zo. Je moet eerst je baby laten wennen aan een zonnebril en dat gaat het stapje voor stapje. Er komt dan ook een moment dat je baby het accepteert en er mee gaat lopen. Er zit dan ook geen vaste leeftijd aan, je moet als ouders gewoon proberen en oefenen. Dat doe je uiteraard samen met je baby.

Wanneer moet mijn kind een zonnebril op?

 

Deze vraag kunnen wij wat makkelijker beantwoorden. Je kan het vergelijken met je eigen ogen. Ben je bijvoorbeeld op de strand of zit je midden op zee? Dan raden wij je aan om je baby een zonnebril op te zetten. Alle Uv-straling weerkaatst namelijk op het water waardoor het harder aankomt bij je baby. Aangezien baby’s gevoeliger zijn en minder bescherming hebben is het belangrijk dat je hier heel erg goed op let. Je baby kan dan ook beter een zonnebril dragen op het moment dat je het niet helemaal zeker weet om het risico tot beschadiging zo klein mogelijk te maken. Daarnaast ziet het er ook wel leuk uit wanneer je baby een zonnebril op heeft. Als ouder wil je namelijk niet het risico lopen tot beschadiging en dit kan je dan ook ten alle tijden beter voorkomen door toch een zonnebril op te zitten. Dit geldt natuurlijk ook voor de ouders die kunnen ook beter een zonnebril dragen. Zij kunnen namelijk ook nog altijd schade krijgen aan de ogen en dat wil je natuurlijk ook niet.

 
 
 
 
dinsdag 25 januari 2022
Lizz