Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Grote cupmaat

Vergelijk 9969 producten
Sorteer op:
Blog

Grote cupmaat

Een zegen of een last? Grote borsten is niet altijd fijn, zeker niet als u op zoek gaat naar een leuke bikini of badpak. Want met een grote cupmaat zwemkleding zoeken kan echt een verzoeking zijn. Gelukkig weten de makers en de verkopers van veel zwemkleding dit inmiddels ook en maken het u een stuk makkelijker door speciale zwemkleding met een grote cupmaat aan te bieden.

 

            

 

Wat is mijn cupmaat?

Veel mensen denken dat een grote cupmaat gelijk staat aan een grote kledingmaat, maar dat is zeker niet hetzelfde. Iemand kan een hele slanke taille hebben en toch cupmaat G. De cupmaat is het gemeten verschil in onderbustewijdte (de omvang van de borstkas net onder de borsten) en de bustewijdte (de omvang van de borstkas ter hoogte van de tepellijn). Bij een cupmaat A is het gemeten verschil tussen de 10 en 12 cm, bij een cupmaat G is dat tussen de 26 en 28 cm. Het cijfer dat bij de cupmaat hoort is de onderbustewijdte. Voorbeeld: de onderbustewijdte is 80 cm en de bustewijdte is 106 cm, dan is de cupmaat 80G. NB. een cupmaat opmeten wordt het beste gedaan op de blote huid. Meer weten over het opmeten van uw cupmaat? Kijk dan eens hier voor het volledige overzicht van cupmaten.

 

 

Uit onderzoek is overigens gebleken dat veel vrouwen niet de juiste cupmaat kopen, in beha’s, maar ook in bikini’s en badpakken. En wist u dat de cupmaat van een vrouw wel zes keer wijzigt gedurende haar leven? Twijfelt u of u uw cupmaat juist heeft opgemeten? Laat het dan eens vrijblijvend opmeten in een lingeriewinkel. 

 

Grote cupmaat ondersteuning

Natuurlijk is één van de belangrijkste eisen aan een bikini of badpak met een grote cupmaat, de ondersteuning. Want zonder steun krijgt u al gauw klachten in uw rug of uw nek. Zwemkleding met een goede ondersteuning onder de borsten, door bijvoorbeeld beugels, voorkomen veel van dat soort klachten. Echter, tegenwoordig hoef je niet meer voor de standaard beugelbikini te gaan. De fabrikanten die ook ontwikkelen in grote cupmaten kijken ook naar de trends. Tegenwoordig heb je dan ook hele leuk bandeaubikini's. Normaal gesproken zijn dit soort bikini's voor vrouwen met een kleinere cupmaat, echter voorzien van extra stevige beugels en speciaal ontwerp, zijn deze modellen nu ook voor u weggelegd. Let vaak even op op de breedte van de schouderbandjes. Smalle schouderbandjes zullen eerder in uw schouders drukken en daardoor niet comfortabel zitten. Dus kijk niet alleen naar het mooie printje, maar verzeker uzelf ervan dat het model ook echt geschikt is voor u. 

 

Tegenwoordig zijn er veel online winkels die geen verzendkosten en geen retourkosten in rekening brengen. Voor dames met een grote cupmaat is het dan prettig om meerdere maten te bestellen. Zo kunt u rustig thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving, passen en bepalen welke bikini of badpak voor u geschikt is.

 

 

Veel van de bikini’s en badpakken op deze pagina gaan tot en met cupmaat G, een aantal uitzonderingen zelfs nog groter (cupmaat K). En als u denkt dat zwemkleding met een grote cupmaat per definitie ‘oude dames’ modellen zijn, dan heeft u het mis! Ook voor de trendy, hippe en stijlvolle vrouw met een grote cupmaat is er volop keuze. Bekijk hier de meest populaire producten die verkrijgbaar zijn in een grote cupmaat. 

579 badmode merken