Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Is het tijd voor een nieuwe zwembroek?

Is het tijd voor een nieuwe zwembroek?
 
Zwemkleding slijt heel erg snel op vakantie, het is dan ook belangrijk dat je op tijd gaat kijken naar nieuwe zwemkleding, maar wanneer moet dat? Dat vertellen wij je hier.
 

Waarom slijt zwemkleding?

Zwemkleding slijt vaak erg snel door chloor en zout, maar ook door de andere dingen die aanwezig zijn in het water. Het is dan ook erg belangrijk dat jij je zwembroek goed verzorgt. Dit zorgt er namelijk voor dat je er ook langer mee kan doen. Let bijvoorbeeld op bij het wassen, maar ook op het glijden op een glijbaan. Dit is namelijk ook schadelijk voor een zwembroek.

BENCH zwemshort in blauw streepdessin bij OTTOSportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdrukOlijfgroene zwemboxer van Bruno BananiHugo Boss dolphin | Blauw zwemshort van sneldrogende stof

 
 
 
 

Een doorzichtige zwembroek

Een zwembroek begint altijd doorzichtig te worden wanneer die veel gedragen is. Dit is dan ook een goed teken om te kijken naar een nieuwe zwembroek. De stof van de zwembroek is dan zo dun geworden dat je er letterlijk doorheen kan kijken. Ook wordt een zwembroek doorzichtig van het glijden op een glijbaan. Wil je dus langer plezier hebben van een zwembroek? Ga dan niet van glijbanen af.

 
 
 
 

De verkleurde zwembroek

Heb je er alles aangedaan om er goed uit te zien tijdens de zomer, maar kom je er op vakantie achter dat je een verkleurde zwembroek hebt? De verkleuring komt door de zon. Doordat je, je kleding blootstelt aan de zon gaan de kleuren verkleuren. Dit is dan ook het geval bij een zwembroek. Wanneer een donkere zwembroek hebt zal dit sneller gebeuren dan bij een lichte zwembroek. Zwart een grijs hebben namelijk snel last van verkleuringen. Bij zwembroeken met felle kleuren krijg je meer te maken met het afzwakken van de kleur. Heb jij een verkleurde zwembroek? Dan is het ook tijd om naar een nieuwe zwembroek te gaan kijken. Ook op vakantie is dat aan te raden.

 
 
 
 

De lubberende zwembroek

Als een zwembroek gaat lubberen is dat eigenlijk het teken dat je op zoek moet naar een nieuwe zwembroek. Lubberen is betekent namelijk dat je zwembroek steeds ruimer aan het worden is, tot hij helemaal afzakt. Dit komt dan ook vaak door het chloor in zwembaden. Het chloor breekt beetje bij beetje de elasticiteit af. ook de zon heeft na verloop van tijd een negatieve invloed op de rekbaarheid. Hetzelfde geldt voor zonnebrand en shampoo. Niet meer dan logisch dus dat strakke badkleding na verloop van tijd gaat lubberen. Jij vraagt je nu vast af hoe snel een zwembroek gaat lubberen. Dat heeft dan ook te maken met de hoeveelheid dat jij die bepaalde zwembroek draagt en ook de omstandigheden de zwembroek gebruikt word. Je kan dit tegengaan door je zwembroek na het zwemmen goed uit te spoelen. Dit heeft namelijk een positief effect op je zwembroek. Door je zwembroek af te spoelen met water spoel je heel erg veel chloor weg. Zoals we eerder ook al aangaven heeft chloor slechte invloed op je zwembroek. Hoe minder chloor er dan op je zwembroek blijft zitten hoe beter je zwembroek dus blijft. Tevens kost het ook niet zoveel tijd om je zwembroek even af te spoelen.

 
 
 

 

zaterdag 11 september 2021
Lizz