Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Alles wat je moet weten over de zon | Zwemkledin

 

Veel mensen weten tegenwoordig wel dat zonnestralen heel erg gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid, maar hoe zit dat eigenlijk en waarom zijn ze zo gevaarlijk? Daarom vertellen wij je alles wat jij moet weten over de zon. Je leest het hier.

 

Verbranden is gevaarlijk

Veel mensen weten niet dat de kans op huidkanker de zon ook verantwoordelijk is voor het verouderingsproces van de huid. Heel erg veel mensen weten dit niet omdat er nog niet zoveel informatie over is. Er wordt namelijk nog altijd onderzoek naar gedaan. Onder verschillende onderzoeken is dan ook gebleken dat het effect van Uv-straling toeneemt met de leeftijd. De kwaliteit van de huidstructuur is beduidend minder en het aantal rimpels duidelijk hoger bij mensen boven de 50 jaar die heel erg van zon houden. De groep van zonne aanbidden zien er beduidend ouder uit dan hun daadwerkelijke leeftijd. Wil je dus altijd jong blijven? Blijf dan vooral uit de buurt van de zon. Daarnaast raden we je ook aan om je in te smeren met zonnebrand om verbranding te voorkomen. Zoals we al eerder aangaven kan de zon heel erg gevaarlijk zijn en daarnaast is het ook niet prettig wanneer je huid verbrand is.

 

Uv-straling is extra gevaarlijk voor baby’s

 

In onze vorige blog hebben we het gehad over het belang dat kinderen met een zonnebril op lopen. Toch is het ook belangrijk om te weten dat uv-straling extra schadelijk is voor kinderen. Dat komt dat ook omdat de kinderhuid extra kwetsbaar is omdat de huid nog groeiende is. Als kinderen verbranden kan de huid nog niet volledig hersteld zijn voordat deze zich gaat delen om te kunnen groeien. Uit verschillende onderzoeken is dan ook gebleken dat de kans 2x zo groot is op huidkanker bij kinderen die vaak verbranden. Daarom is het ook belangrijk om kinderen goed in te smeren of te bedekken. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat kinderen veel meer tijd doorbrengen buiten dan volwassenen waardoor de kans tot verbanding er groot is. Let daarom goed op je kinderen en gebruik daarom altijd zonnebrand wanneer de lucht helder is!

 
 

Wat is de zonkracht gedurende het jaar?

Van november t/m februari is de zonkracht het laagst. Echter is dat in maart anders. In maart gaat de zonkracht namelijk stijgen. Vanaf dat moment kan je dan ook dagen met meer zon verachten en vanaf dat moment is de uv-kracht ook krachtiger.  Houd daarom de UV index altijd goed in de gaten en bescherm jezelf met UV kleding, een zonnebril, een leuk zonnehoedje of een pet. We weten allemaal wel hoe lekker het is om in de zon te zitten, maar het is ook zeker gevaarlijk en niet zonder risico’s. Het is dan ook de kunst om hier goed mee om te gaan en zelf het limiet te onderzoeken van je huid zodat je niet verbrand. Je wil de volgende dag namelijk ook genieten van de zon ipv genieten van een verbrande huid.

 
 
 
 
donderdag 20 januari 2022
Lizz