Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De checklist voor een dagje naar het strand met

De checklist voor een dagje naar het strand met je baby

Zon, zee en zand! Wie wil nou niet genieten in de zomer op het strand. Ook met je kleine kun je er volop van genieten. Maar hoe doe je dat precies? Wij hebben een checklist gemaakt voor een perfecte strand dag.
 

Ga in de ochtend naar het strand

De gouden tip om een rustig plekje te krijgen. Naast een rustig plekje wil je ook niet op het heetst van de dag op het strand zijn. Probeer voor 12 uur weer weg te zijn. Het is dus belangrijk om tijdens de vroege uurtjes op het strand te zijn met je baby. Tussen 12 en 15 uur is de zon namelijk het sterkst en de kans op verbranden het grootst. 
 

Smeer genoeg zonnebrand

Babyhuid is gevoeliger voor de zon dan wij denken. Het zo ernstig dat je baby na 5 minuten in de zon al kan verbanden. Bescherm je baby dan ook goed tegen verbranden. Wij raden je dan ook aan om goed en regelmatig je baby in te smeren met factor 50. Het beste is om je baby thuis helemaal in te smeren. De reden hiervoor is dat zonnebrandcrème even de tijd nodig heeft om in te kunnen trekken. Naast zonnebrandcrème kan je er ook voor kiezen om je kleine een romper of shirtje aan te trekken tegen de zon. Volg wel altijd goed de instructies van de verpakking.

 
 
 
 

Draag een zonnehoedje

Niks is vervelende dan je gezicht of hoofd verbranden. Bij ons is dat heel erg vervelend dus je wilt helemaal niet dat het bij je kleine gebeurt. Ook de hoofdhuid is erg gevoelig voor verbanden. Laat daarom je baby een hoedje dragen. Ook als je baby gewoon in de kinderwagen zit kan zijn of haar hoofdje nog steeds verbranden. 

 
 

Neem een strandlaken mee

Voorkom dat je baby de hele tijd in het zand ligt en zorg voor een goede plek waarop je baby kan zitten, rollen en kruipen. Een grote strandlaken is dus echt ideaal voor op het strand. Naast een strandlaken kan je ook een hoeslaken of handdoek meenemen. Leg je strandlaken op de kop op de grond en plaats op elke hoek een tas om het op te spannen. Zo zorg je ervoor dat je strandlaken goed blijft liggen wanneer je baby er op gaat kruipen. Voor als je baby toch helemaal onder het zand komt te zitten is het handig dat je talkpoeder bij je hebt. Met talkpoeder haal je het zand namelijk heel eenvoudig weg. Dit werkt natuurlijk ook bij jezelf.

 
 
 
 

Gebruik zwembandjes

Zoals we al heel vaak aangeven hebben zijn ook zwembandjes erg belangrijk wanneer je een dagje naar het strand gaat. Je wilt namelijk niet dat je kindje onderwater komt. De zee kan verraderlijk zijn. laat je kind daarom ook nooit alleen en zorg dat je baby een zwemvestje of zwembandjes om heeft zodat het hoofdje altijd boven water blijft. Ook is het belangrijk dat je altijd alert en binnen een paar meter afstand blijft. Het liefste nog op het zand.

 

vrijdag 16 juli 2021
Lizz