Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Waarom krijgen kinderen zwembandjes?

 

Je kent het vast nog wel van vroeger dat je als kind altijd zwembandjes om moest voordat je kon zwemmen. Maar waarom is dat nou eigenlijk? Zit er ook verschil in zwembandjes? En waar moet je op letten bij het kopen van zwembandjes? Wij gaan het je vertellen dus lees snel verder!

 

Waar zijn zwembandjes voor nodig?

Zwembandjes zijn opblaasbare of schuimrubberen zwemhulpmiddelen die je kind om zijn bovenarmen draagt. Ze zijn bedoeld voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Door de zwembandjes blijft het hoofdje van je kind boven water en blijft hij makkelijker drijven.

 

Verschillende zwembandjes

Wij hebben op onze site verschillende soorten zwemhulpmiddelen te verkrijgen. Bijvoorbeeld zwemvesten, zwembanden en zwembandjes. 

 

 

Waarop moet je letten bij het kopen van zwembandjes? 

Zwemhulpmiddelen zijn er in allerlei soorten en maten. Het belangrijkste criterium is dat ze veilig zijn en dat ze passen bij de leeftijd van je kind. Voor de aanschaf van veilige zwembandjes kan je de volgende punten in je achterhoofd houden. 

 

De juiste maat voor je kind. Zwembandjes zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Deze staat vermeld op de verpakking of op het product zelf. Vaak staan de maten weergegeven in maanden.

 

Minimaal twee aparte luchtkamers en veiligheidsventielen. Raakt één luchtkamer lek, dan blijft er een volle luchtkamer over. Zo blijft je kind toch drijven. De veiligheidsventielen zorgen ervoor dat de lucht niet gelijk wegloopt als het ventiel opengaat.

 

Voldoen aan de veiligheidseisen. Veilige zwemhulpmiddelen zijn gemaakt van stevig materiaal en hebben stevige naden. Wil je zeker weten dat je zwembandjes veilig zijn? Let er dan op dat ze voldoen aan het veiligheidskeurmerk EN13138.

 

 
 
 
 
 
vrijdag 15 april 2022
Lizz