Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwembandjes: Met je kind veilig het water in

Iedereen wil zijn of haar kind(eren) graag beschermen in het water. Al helemaal wanneer het gaat over kleine kinderen die nog niet in het bezit zijn van een zwemdiploma. Tegenwoordig zijn er tientallen middelen beschikbaar om zwemmen voor kleine kinderen veiliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan zwembandjes, drijfkurkjes en opblaasbare kinderzitjes. Dat deze opties er zijn, is bekend. Maar hoe ver gaat het? Welke middelen zijn er nu precies allemaal en wat zijn de voor- en nadelen? Dat lees je in deze blog. Vergeet overigens niet dat deze middelen alleen maar bedoeld zijn als drijfmiddelen. Dit betekent dus niet dat je minder goed op je kind hoeft te letten. En nog een algemene tip: vaak staat er een maximaal gewicht op drijfmiddelen. Houd je hier aan voor een optimale bescherming.

 

Zwembandjes: Met je kind veilig het water in

Opblaasbare zwembandjes

De meest bekende kinderbescherming voor in het water zijn denk ik toch wel de (opblaasbare) zwembandjes. Ze zijn er in duizenden verschillende kleurtjes en printjes. Ideaal voor elk kindje zonder zwemdiploma om te blijven drijven. Een makkelijke, goedkope maar bovenal een veilige oplossing. Het enige nadeel is dat je er soms andere mensen in het zwembad makkelijk mee kunt storen. De plastic bandjes kunnen wel eens ongemakkelijk en pijnlijk langs het lichaam schuren en sommige mensen ervaren deze zwembandjes daarom toch wel als een obstakel. In dit verhaal zouden de zwembandjes ook meteen als zwemvest gelezen kunnen worden. De meest recente variant van deze zwembandjes/zwemvest is waarschijnlijk wel de Sevylor Puddle Jumper. Zwembandjes met een drijfstukje voor het bovenlijfje ertussen en een handige kliksluiting op de rug. Hier is men erg tevreden over!

 

  

Lekker dobberen in een opblaasbaar babyzitje

Voor de echte kleintjes heb je de opblaasbare babyzitjes. Dit is pas echt een goede oplossing voor als je met zekerheid je kleine baby op het water wilt laten dobberen. Zo kan je kleintje toch lekker van het water genieten zonder dat je haar/hem helemaal over moet geven aan het water. En, je hebt er zelf je handen niet vol aan! Nog een voordeel; bijna iedereen om je heen zal het ontzettend schattig vinden. Psst, wist je dat er voor baby's ook een zwemkraag bestaat?

   

 

Drijfkurkjes en zwemgordels

Dan zijn er ook nog de drijfkurkjes en zwemgordels. Je weet wel, die dingen die ze je in het zwembad om doen als je nog niet kunt zwemmen. Deze kurkjes zouden je ook moeten laten drijven maar enig talent is toch wel vereist. Omdat ze om het midden van je lijf gedragen worden is het toch wel noodzakelijk dat je jezelf goed in balans kunt houden in het water. En geef toe, kurkbandjes waren vroeger misschien heel hip maar zijn nu niet meer echt modern te noemen. Ze zijn daarentegen wel makkelijker voor kinderen die graag bewegingsvrijheid willen hebben en graag lekker spelen in het water. Ze worden nog steeds verkocht in verschillende kleurtjes! Als je voor een iets meer eigentijds ontwerp wilt gaan, kies dan bijvoorbeeld voor de haaienvin die dient als zwemhulp. Ook de zwemplankjes (kleine waveboards) zijn tegenwoordig vaak te zien.

 

  

Zwempakjes voor meiden

Nog een moderne(re) uitvinding zijn de drijfpakjes. Dit zijn (bad)pakjes die gevoerd zijn met drijfblokken zodat het pakje van zichzelf een groter drijfvermogen heeft. Pas hier wel mee op! Een kindje dat nog niet genoeg zwemervaring heeft zou hiermee om kunnen rollen en zichzelf uit paniek niet meer overeind kunnen krijgen.
 

 

    


Zwembanden in leuke vormen

Vanaf deze zomer is er ook volop keus uit opblaasbare zwembanden in de vorm van allerlei verschillende dieren; denk aan flamingo's en eenhoorns. Maar ook luchtbedden in de vorm van ijsjes of watermeloen zijn populair. Deze opties zijn vooral geschikt voor kindjes die al net iets groter zijn en meer zwemervaring hebben maar toch nog wel wat kleine hulp willen in het water. Niet getreurd hoor ouders en opa's en oma's, ook volwassenen kunnen deze middelen goed gebruiken om lekker rond te dobberen in het zwembad of in de zee. Het is zelfs af te raden om deze luchtbedden aan kinderen te geven die nog geen zwemdiploma hebben!

 

  

 

Dus lieve mensen, zoek een geschikt drijfmiddel voor jouw kind en blijf alert. Dan kan deze zomer niet meer stuk!

 

 

maandag 14 augustus 2017
Lisa
zwembandjes, opblaasbaar babyzitje, zwemgordel, zwempakje, baby, kind, drijven