Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Styleguide per haar- en huidskleur

Het blijft moeilijk. Tegenwoordig is er zoveel keus in bikini's, badpakken, tankini's, etcetera, dat het enorm lastig is om dé ideale badmode te vinden. Hoe je het best de meest geschikte badmode kunt vinden voor jouw figuur lees je terug in onze eerdere blogs. Maar daarnaast komt er ook nog de enorme kleurenstress bij. Want welke kleur staat jou nu het beste? Dit is allemaal afhankelijk van je haar- en huidskleur. Om dit dilemma iets te verzachten bieden wij jullie deze keer een styleguide met kleuradvies.

 

Styleguide per haar- en huidskleur

Basisregels kleurgebruik

Om te beginnen zijn er een paar simpele basisregels. Zoals; mensen met een donkere huidskleur kunnen beter een bikini in een vrolijke, opvallende kleur dragen en mensen met een lichte huidskleur juist beter niet. Dit om het contrast tussen huid en bikini goed in balans te houden. Daarnaast staat mensen met een lichte haarkleur een donkere bikini beter en mensen met een donkere haarkleur een lichtere. Wederom om dezelfde reden. Stel je dus niet te snel vast op een bikini in je lievelingskleur want dat is niet altijd de goede keuze! 

 

Voorbeelden

Om deze basisregels een beetje te visualiseren zie je hier beneden een paar voorbeelden van Zwemkleding.nl:

 

    

 

Huidskleur en keuze zwemkleding

Over het algemeen geldt het volgende; als je een normale huid hebt, dus een huid die niet spierwit is maar ook niet echt bruin, staan bijna alle kleuren je goed zolang ze maar niet te fel zijn. Leuke printjes zijn ook een go. Mensen die een iets meer getinte huid hebben mogen al iets meer uitpakken! Kies voor vrolijke kleuren en printjes om je huidskleur nog beter uit te laten komen. Degenen met een lichte huid daarentegen moeten het een beetje neutraler houden. Vaak wordt gezegd dat blauw- en groentinten het mooist uitpakken op dit huidtype. 

Welke kleur staat goed bij je haarkleur

Voor de haarkleuren is het volgende van toepassing; blondines staan donkere/contrasterende kleuren goed en brunettes kunnen een licht kleurtje goed hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van pasteltinten of een kleurrijke print? Maar wat nou als je een uitzonderlijke haarkleur hebt? Bijvoorbeeld rood? Zeker dan moet je goed nadenken over de kleuren die je draagt. Bij rood haar staat bijvoorbeeld groen, blauw en bruin erg mooi. Ook multicolor kan goed staan. 
 
Welke kleur staat goed bij je haarkleur

Advies voor bij wat bij jou past

Probeer van alle bovenstaande adviezen een goede balans te vinden tussen wat van toepassing is op jouw haar- en huidskleur en dan ben jij klaar voor de zomer. Nooit meer bikinistress! Tot slot, een paar suggesties die verkrijgbaar zijn bij Zwemkleding.nl:

 

Voor een getinte huid

 

  

Voor een lichte huid

 

  

 

Voor roodharigen

 

  

 

 
 
maandag 17 juli 2017
Lisa
styles, styleguide, huidskleur, haarkleur, zwemkleding