Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Welke badmode past bij jouw lichaam?

Soms is het best moeilijk om de perfecte bikini of badpak te vinden. Soms zie je een prachtige bikini, maar past het net niet bij jou. Er bestaan zoals je misschien wel weet meerdere verschillende soorten figuren. In de modewereld zeggen experts al jaren dat het belangrijk is om goed naar jouw figuur te kijken. Dit is erg belangrijk want als je goed naar je lichaam kijkt dan kun je jouw sterkte punten benadrukken, maar zwakkere punten verdoezelen. Zwemkleding.nl heeft de vier soorten body types op een rij gezet die het meest voorkomen, met daarbij de geschikte bikini voor jou!

 

Welke badmode past bij jouw lichaam

 Peer

Badmode peer figuur

De peer is het figuur dat in Nederland het meest voorkomt bij vrouwen. Typische kenmerken voor vrouwen met een peerfiguur zijn:

 

 • Een platte buik en slanke taille
 • Heupen zijn breder dan de schouder
 • Schouders zijn smal en slank
 • Borsten zijn in verhouding kleiner
 • Bovenbenen, billen en dijen zijn voller

 

Bovenstukjes geschikt voor peerfiguur
Een peerfiguur heeft een platte buik en een slanke taille, maar bredere heupen en vollere benen. Het is daarom sterk aan te raden om je bovenlichaam zo goed mogelijk te benadrukken. Dit kun je doen door een bikini top met een print of met veel kleur te dragen. Of ga voor een bandeau bikini of haltermodel, die laten je schouders optisch breder lijken.

     

 

 

Broekje passend bij peerfiguur

Het broekje laat je juist wat rustiger en in één kleur. Wat momenteel ook helemaal hot is zijn de high waisted bikini broekjes. Deze broekjes zijn echt perfect voor de vrouwen met een peer figuur. Klik hier voor een selectie high waisted broekjes. En lees ook ons blog met nog meer tips en info over slipjes met een extra hoge taille.


 

     

 

 


Zandloper 
 

Badmode zandloper figuur

De zandloper wordt onder Nederlandse vrouwen vaak gezien als HET perfecte figuur. Dit komt omdat bij een zandloper het gewicht precies in verhouding is. In de westerse cultuur is dit het ideaal beeld van een vrouw.  Een zandloper voldoet aan de volgende kenmerken:

 

 • Een duidelijke, smalle taille
 • Gewicht verspreidt over het hele lichaam
 • Vollere borsten
 • Heupen zijn in verhouding met de schouders.

 

Eigenlijk is een zandloper geschikt voor elke soort bikini. Het gaat er vooral om waar je jezelf prettig in voelt. Wat een vrouw met zandloper figuur op en top sexy maakt is een monokini. Een monokini is geen badpak en geen bikini. Je kunt een monokini zien als een bikini die in plaats van twee delen uit één deel bestaat (mono betekent één). 

   

 

 

Het bikinitopje en het bikinbroekje zijn door verlengstukken met elkaar verbonden, waardoor de bikini uit één stuk bestaat.

Verscheidende celebs worden regelmatig met een monokini gespot. Hou je niet zo van deze badmode, in een triangelbikini komen je vormen ook goed uit!

 


 

Appel
 

Badmode appelfiguur 

Een appelfiguur is een figuur waar veel vrouwen zich een tikkeltje onzeker over voelen omdat vrouwen vaak aankomen rond de buik. Daartegenover staat dan wel dat deze vrouwen echt prachtige, slanke benen hebben en een fenomenale taille. 

 

 • Slanke benen
 • Komt aan rond de buik en borsten
 • Bijna geen taille
 • Smalle heupen
 • Grotere borsten en brede schouders

 

Tankini = yay!
Een bikini die prachtig staat bij een appelfiguur is de tankini. Een tankini bestaat uit een bikinibroekje en een tank top bovenstukje die grotendeels of helemaal je buik bedekt. Tegenwoordig heb je heel veel keuze in tankini's er zijn oversized modellen of modellen met een a-lijn waardoor een eventueel buikje niet meer zichtbaar is. Een tank top bestaat uit een mouwloos shirt met een lage hals en is te verkrijgen met schouderbandjes in alle soorten en maten. Wil je helemaal voor safe gaan? Ga dan voor een zwarte variant.
  

       

 

 

Bakpak met taille voor appelfiguur
Als je liever kiest voor een badpak, ga dan voor een badpak met een taillerend effect. 

 

  

 

 


 

Recht 

   

Badmode recht figuur

De rechtfiguur komt vaak voor bij jonge volwassenen, maar ook volwassen vrouwen kunnen een rechtfiguur hebben. Een andere benaming die vaak voorkomt is 'plank'. 

 

 • Slanke en atletische bouw
 • Bijna geen taille
 • Weinig vrouwelijke vormen
 • Smalle schouders en heupen

 

Omdat een vrouw met een rechtfiguur weinig tot geen vormen heeft is het prettig om deze te creëeren. Een bikini met beugels en een licht push-up effect zorgen ervoor dat je borsten net een tikkeltje groter lijken. Een wat kleiner en smaller (maar subtiel) broekje zorgt ervoor dat je jouw prachtige billen een stukje bloot geeft. Bikini met een push-up effect shop je hier.

         
 

Triangelbikini met strikbroekje doen rechtfiguur goed
Alle details in bikini's zoals een speelse twist, plooitjes, stikjes etc doen jouw figuur goed. Dus speel je ook altijd op safe met een triangelbikini met strikbroekje. 

 

     

 

 

 

 

dinsdag 19 februari 2019
Roos
tips, zandloperfiguur, appelfiguur, peerfiguur, recht figuur, dames, lichaam