Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Je bruine kleur behouden na de zomer

 
Nederland zou Nederland niet zijn als je bruine kleur als sneeuw voor de zon verdwijnt. Iedereen wil dat mooie, gezonde kleurtje behouden en daar zijn een paar handige trucs voor. Deze trucs willen wij natuurlijk niet achterhouden voor jullie. Lees snel verder! 

Fruit

Eet jij al braaf twee stuk fruit en twee ons groente per dag? Uit onderzoek is gebleken dat je een natuurlijk kleurtje krijgt of behoudt als je deze dosis verdubbelt! Zoete aardappelen, meloen, wortel, tomatensap, spinazie, broccoli, pompoen en tomatensap hebben het beste effect op de huid.

Voorbereiden 

Een goed begin is het halve werk en dat geldt ook voor een bruine kleur. Het is heel belangrijk om in de zomermaanden je huid heel erg goed te scrubben. Dit klinkt misschien tegenstrijdig omdat je juist wil dat je ‘velletjes’ blijven zitten. Maar het is juist zo dat je met scrubben je dode huidcellen verwijdert waardoor de bruine kleur juist dieper je huid in kan trekken. Daarnaast is scrubben ook gewoon heerlijk om te doen thuis want het voelt echt als een spa momentje. Wil je een echt spa momentje? Dan kun je ook gewoon een behandeling boeken bij de schoonheidsspecialist. Je kunt ook je gezicht scrubben maar pas op dat je hiervoor een heel milde scrub gebruikt. Je huid op je gezicht is een stuk gevoeliger en kwetsbaarder dan de huid op je lichaam. Zeker rondom je ogen moet je goed uitkijken. 

Zonnebank 

Laat ons al eerste vertellen dat de zonnebank niet goed voor je is en dat je het met mate moet gebruiken. Maar als je eens in de zoveel tijd een zonnebank pakt dan word je heel geleidelijk en mooi bruin en verbrand je minder snel op vakantie. Daarnaast is de zonnebank ook echt even een verwen momentje en kunnen wij er op zijn tijd echt van genieten. Ook voor de mensen met zonneallergie is de zonnebank een uitkomst. De uitslag in de echte zon wordt een stuk minder, en gaat soms zelfs helemaal weg, als je van tevoren een zonnebank pakt. Ook na de zomermaanden kun je nog één keer per week onder de zonnebank om je kleur te behouden. Nogmaals, wel met mate. 
 

Vocht

Vocht is het codewoord als het gaat om je bruine kleur behouden. Hydratatie van je huid is erg belangrijk, omdat dit voorkomt dat je huid uitdroogt en je huidcellen snel afsterven. Daarnaast is het altijd belangrijk om te drinken. Niet alleen om je kleur te behouden. Het zorgt er ook voor dat jij geen hoofdpijn krijgt en beter kan functioneren. 

Niet te lang douchen 

Ik denk dat iedereen het wel herkent; je gaat lekker lang douchen of in bad en nadat je eruit komt veeg je al je bruine kleur weg. Douche daarom een stuk korter dan dat je gewent bent (5min). Dit is niet alleen goed voor je kleur, maar ook nog eens voor het milieu en je omgeving. Smeer je na het douchen lekker in met een goede bodylotion en laat het lekker intrekken. 

Aftersun

Aftersun, Aftersun, Aftersun, Aftersun en nogmaals Aftersun. Dit is echt een gouden tip. Wij hebben maar liefst 99 verschillende soorten aftersun op de website. Het zorgt er echt voor dat je huid langer bruin blijft en het voedt je huid ook nog eens. Wat ook handig is, is de aftersun voor onder de douche. Deze spoel je dan ook gewoon weer af tijdens het douche waardoor je niet meer uren hoeft te wachten voordat je aftersun is ingetrokken. Het werkt uitstekend en het scheelt echt tijd. Zorg wel dat je nog steeds onder die vijf minuten blijft met douche. 
 

Naar buiten

Ga met je bruine kleurtje vaak naar buiten, zelfs als de zon bedekt wordt door een dik wolkendek word je nog een beetje bruin. Door veel buiten te zijn, behoud je jouw kleurtje langer, dus ga op de fiets naar je werk, loop even naar het winkelcentrum en sport een keertje buiten.

Nep kleurtje 

Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een zelfbruinen. Wel zo gemakkelijk! Er zijn ontzettend veel zelfbruiners op de markt. Tanatomicals is echt een heel fijne zelfbruiner en hebben wij ook al voor jullie getest (zie hier). Het smeert heel fijn uit en ruikt aangenaam. Tanatomicals geeft een heel natuurlijk resultaat en laat je niet op een oempa loempa lijken. Het is gemakkelijk te verkrijgen in winkels en de prijs is voordelig.

Bronzing poeder

Glans doet je huid een stuk bruiner lijken. Een bronzing poeder met een subtiele glans kan dan ook wonderen doen. Daarnaast doen pastelkleurtjes en de kleur turquoise je huid ook bruiner lijken. Breng eventueel ook wat glanspoeder of bronzing powder aan op je decolleté, benen en armen. Naast bronzen poeder zorgen ook witte tanden ervoor dat je bruiner lijkt. Verzorg je tanden dus goed en straal! 
 
 
 
donderdag 25 augustus 2016
Jhemyla
bruine kleur, zomer