Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De speedo is terug én hoe!

In een wereld van voortdurend veranderende modetrends lijkt de strakke zwemslip zijn weg terug te vinden naar de stranden en zwembaden. Wat ooit als uit de mode werd beschouwd, beleeft nu een opmars als een veelzijdige en geliefde stijl van badkleding. Fabrikant Speedo rapporteert een indrukwekkende stijging van de verkoop en bestellingen van de zwemslip. Om precies te zijn: meer dan 200 procent ten opzichte van vorig jaar. Wat maakt deze strakke zwembroek nou zo hip en is een speedo nog geschikt voor jou? Je leest het hier! 

De speedo zie je steeds meer verschijnen 

Deze iconische zwembroek staat in Nederland misschien nog niet op hetzelfde niveau van populariteit als in de jaren 70 en 80. In andere delen van Europa zien we het terugkeren als een modieuze keuze. De stijlvolle Italiaanse en Franse mannen zijn niet bang om hun lichaam te laten zien. Ze omarmen daarom graag de strakke zwemslip. Nederlanders zijn toch wat preutser. En wat de een niet doet, doet de ander ook niet. Daarom lijkt echter de groepsdruk enigszins te overheersen, waardoor mannen terughoudend zijn om deze gewaagde keuze te maken.

Veelzijdigheid van de zwemslip te danken aan de veelzijdigheid 

De speedo wordt dit jaar beschouwd als een van de best verkochte stijlen. Het merk Speedo meldt dat het succes deels te danken is aan de veelzijdigheid van de zwemslip. De speedo is namelijk geschikt voor alle leeftijden en verschillende gelegenheden. Van een klassieke zwarte slip die geliefd is bij volwassenen voor op het strand tot een slip met opvallende neonprint die perfect past bij feestjes.

Social media staat vol met pikante plaatjes van mannen in strakke zwembroeken

Een andere belangrijke factor achter de heropleving van de strakke zwemslip is de invloed van sociale media en de 'Instaboys'. Mannen die actief zijn op sociale mediaplatforms, zoals Instagram, tonen trots hun lichaam en volgers kunnen getuige zijn van deze trendy keuze voor badkleding. Influencers zoals Levy van Wilgen en acteur Ferry Doedens spelen een rol bij het normaliseren van de strakke zwemslip als een zelfverzekerde en modieuze optie.

Speedo heeft ook praktische voordelen 

Afgezien van de modebewuste aspecten van de strakke zwemslip, heeft dit kledingstuk ook praktische voordelen. Het is hygiënischer dan een zwemshort die vaak over een katoenen onderbroek wordt gedragen, waardoor het vochtig blijft. Bovendien biedt de zwemslip meer bewegingsvrijheid in het water zonder dat het aan je benen plakt, wat ideaal is voor zwemliefhebbers. En niet te vergeten: je krijgt ook nog eens een gelijkmatiger en mooiere bruine kleur als je aan het zonnebaden bent.

Is een speedo wel wat voor mij? 

Overweeg je om een Speedo te dragen, maar ben je nog niet zeker of het bij jou past? Het dragen van een Speedo is een persoonlijke keuze en hangt af van je comfortniveau, stijlvoorkeur en de gelegenheid. Als je houdt van een nauwsluitende, gestroomlijnde zwembroek die je meer bewegingsvrijheid geeft in het water, is een Speedo een goede optie. Het is ook nog eens ontzettend sexy - maar wel gewaagd. Draag hem daarom alleen als je je er zelfverzekerd in gaat voelen. Pas dan rock je hem.

maandag 7 augustus 2023
Ilse