Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De 5 stijl geheimen die iedere vrouw moet kennen

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen wordt 2019 het jaar van de prints: ruitjes, blokjes, strepen, bloemen, stippen en dierenprints. Nu de mix and match bikini’s massaal hun intrede hebben gedaan, kopen veel vrouwen een los bikinibovenstukje en kiezen dan ergens anders een leuk en goed passend bikinibroekje uit, om daar samen een bikini van te maken die helemaal naar smaak en maat is samengesteld. Met al die leuke printjes is het moeilijk kiezen en vraag je je misschien af wat wel en niet kan qua combinaties. Daarom een kort, intensief en leerzaam lesje stylen, zodat je precies weet hoe je er op zijn meest trendy bijloopt deze zomer zonder dat je de (duik)plank misslaat!

 

De 5 stijl geheimen die iedere vrouw moet kennen

Zo combineer je prints

Veilig op effen bikini’s en badpakken spelen is echt niet nodig, want combineren kan je leren en is stiekem heel eenvoudig en ook nog super fun! We geven 5 tips en voorbeelden om je vingers bij af te likken en waardoor jij precies weet welk printje je moet kiezen als je het even niet meer weet met bijvoorbeeld die nieuwe slangenprint bikinibroek.

Stijltip 1: Dierenprints combineren

Misschien tegen je verwachting in, omdat badmode met printjes met dierenhuid patroon heel druk lijkt, maar deze beestachtig leuke dessins zijn juist heel geschikt om leuke combi’s te maken. Je hebt dierenprints in allerlei kleuren, maak daar gebruik van door een luipaardprint met een zelfde luipaard print met een andere achtergrondkleur samen te dragen. De truc is om dezelfde dierenprint te kiezen en niet te mixen met andere dierenhuidpatronen, want dit geeft al gauw het onrustige beeld waar je bang voor bent. Erg mooi staan ook 2 zelfde dierenprintjes in verschillende formaten, dus een klein zebrastreepje met een sterk uitvergrote zebrastreep. Wat ook erg goed kan is een zwemslip met bijvoorbeeld een slangenprint in combinatie met een bikinitop met hele dunne streepjes (dit oogt heel rustig en combineert met vrijwel alles goed). Als top en bottom in dezelfde grijstint zijn is het meteen een topper.

 

 

Stijltip 2: Verschillende formaten prints

 

De truc om veel verschillende dessins met elkaar samen te kunnen dragen is door 1 print meer op te laten vallen. Combineer bijvoorbeeld een patroon met grote stippen met een stofje met kleine ruitjes of blokjes. Het contrast zorgt voor spanning, waardoor het prettig is om naar te kijken. Meerdere patronen die even groot zijn en waarbij niets overheerst, maakt het al gauw een brei van kleur en patroon en is dus onrustig. Probeer het gebruik van verschillende formaten prints maar eens uit, je zal merken dat je dan bijna unlimited kunt mixen.

 

   

 
 

 

 
 

 

Tip! Mix and match tool voor bikinitops en bottoms:

Op zwemkleding.nl heb je de mogelijkheid om alle bikini’s die je leuk vindt als favoriet aan te vinken en zo alle favo patroontjes naast elkaar te zien als je op tabblad ‘’Favorieten’’ klikt. Zo kan je al jouw favo’s met elkaar vergelijken en duidelijk zien of het leuk bij elkaar past.

Stijltip 3: Combineer strepen en stippen

Match made in heaven zijn de stippen en strepen. Dus kom maar op met die polkadot bikini en wissel het zwembroekje eens af met een zwembroek met stipjes. Niet alleen staan bolletjes patronen supervrolijk, ze geven ook een vrouwelijke uitstraling. Zie je mannen met stipjes lopen? Staat leuk, maar wij zien ze niet veel. Het is en blijft toch wel een vrouwelijk patroontje op de 1 of andere manier. Zal het door de rondingen komen? Who knows, we weten alleen dat een streep een erg fraaie combi is met de stip. Streepjes zijn dé must-have voor in je kledingkast omdat ze vrijwel altijd te combineren zijn. Vooral een smalle streep kan je dragen alsof het een effen kledingstuk is, dus draag gerust die vrolijke stippen tankinitop met de gestreepte zwemshort. Zit je altijd goed mee.

 

  

 

Stijltip 4: Herhaal kleur

Je hoeft niet veel te onthouden, maar deze stijltip is een hele veilige waarmee je altijd wel een goede strandoutfit kunt maken: Herhaal dezelfde kleur in de verschillende patronen. Wil je er niet bijlopen alsof je jezelf in het donker hebt aangekleed, pak dan kledingstukken die qua kleur in elk geval hetzelfde zijn, of waarbij een opvallende zelfde kleur steeds terugkomt. Een strandbroek met brede strepen kan heel rommelig staan bij een topje met bloemendessin, maar zodra de kleur van de streep terugkomt in de bloemen heb je grote kans dat je eruit ziet alsof je een geoefende mix & matcher bent en je goed over de combi hebt nagedacht. Kijk, wij houden juist wel van een spannende strandoutfit in diverse kleurenexplosies, maar als je niet uitkijkt, kan je er al snel uitzien alsof je maar iets bij elkaar hebt gegrabbeld.

 

   

 

 

 

   

 

 

Tip: Kies er accessoires bij die allemaal dezelfde effen kleur hebben, liefst in de basiskleur waarop het dessin is gedrukt.

Stijltip 5: Een effen accessoire waar de prints elkaar raken

Twijfel je of de 2 stofjes wel mooi bij elkaar staan, dan kan je ervoor kiezen om de overgang van de ene patroon naar de andere te onderbreken met een mooie brede effen riem (of korte pareo die je om je middel knoopt) in dezelfde kleur als je slippers, strandhoed en zonnebril. Het oogt door die onderbreking een stuk rustiger en maakt een op zich erg drukke samenstelling prettiger om naar te kijken. Wil je een gedessineerd badpak als top gebruiken als je uitgaat en je wilt daar een vestje en broek bij dragen die ook druk gedessineerd zijn, draag dan op de plek waar de dessins elkaar raken iets in een effen kleur. Een brede effen riem of sjaal om je middel en een effen giletje of blouse tussen de lagen in is dan een goede oplossing.
 

  

 

Wij wensen je veel plezier en succes met het samenstellen van verschillende bikini’s! Het gaat je na deze tips zeker lukken. Vergeet vooral niet om ons een fotootje te sturen, we kunnen die dan showen op onze Facebookpagina!

 

 


 

 

maandag 8 april 2019
Roos
stijltips, combineren kan je leren, printjes combinatie maken