Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Word je bruin in de schaduw?

 

Het is warm in Nederland. We zitten midden in een hittegolf! Veel mensen zoeken verkoeling bij het water. Of natuurlijk: in de schaduw. Lekker onder een parasolletje, een tarp of misschien wel onder een boom. En het mooie is: in de schaduw kun je niet verbranden. Of toch? Hoe zit dat eigenlijk? Kun je bruin worden en zelfs verbranden in de schaduw?

 

Via het parasolletje op je bolletje

Het korte antwoord is: ja, je kunt bruin worden en zelfs verbranden in de schaduw. Het is namelijk zo dat onder een parasol zo’n 50 procent van de UV-stralen je huid bereiken. Dat komt omdat een parasol meestal niet gemaakt is van UV-werend materiaal.

 

 

Weerkaatsing

Een andere factor is weerkaatsing: door de aarde, het water en ga zo maar door. Al met al bereikt ongemerkt een grote hoeveelheid UV-straling jouw huid, genoeg om een lekker kleurtje te krijgen en zelfs te verbranden. Denk dus ook als je in de schaduw zit aan de verraderlijke kracht van de zon!

 

 

Smeren in de schaduw

Het is dus belangrijk dat je je ook in de schaduw insmeert met zonnebrandcrème. Je zou in de schaduw dezelfde factor moeten smeren als in de zon. Heb je een lichtere huid? Smeer dan altijd met een minimale beschermingsfactor van 50.

 

 

Een plek onder de zon, in de schaduw

Tijd om je perfecte schaduwplek te vinden! Vaak zijn er natuurlijke schaduwplekken in de buurt: een bosrand bij het meer, een heerlijke boom achter in de tuin, of een veranda waar de wind vrij spel heeft en voor de nodige verkoeling zorgt. Je hoeft alleen maar je favoriete bikini of je mooiste badpak uit te kiezen, een comfortabele stoel te pakken of een zacht strandlaken neer te leggen, en het genieten is begonnen! Het kan ook zijn dat je je eigen schaduwplek moet creëren. Bijvoorbeeld met een parasol, een tarp of een partytent. Een beetje creatief met lakens kan ook al genoeg zijn voor een mooie schaduwplek. Klaar? Genieten maar!

 

]

 
 

Aftersun

De warmte van de zon is heerlijk op je huid. Maar die warmte hoopt zich op in je huid. Vandaar dat het belangrijk is je huid goed te verzorgen nadat je lang in de zon bent geweest. Of zelfs als je in de schaduw hebt gezeten. Daarom is een goede aftersun erg essentieel. Daarmee zorg je ervoor dat de poriën van je huid de gelegenheid krijgen om de warmte af te voeren. Of je nu een dag in de zon of in de schaduw doorbrengt, let er altijd op dat je je huid de verzorging geeft die hij verdient. Geniet van de zomer!

 

 
 
 
 
woensdag 12 augustus 2020
Lizz