Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Alles over zonnebrand

 

Het word weer warmer buiten en dat betekent dat het zonnetje weer schijnt. Het is dus belangrijk dat je je weer goed in gaat smeren. Maar waarom is zonnebrand nou zo belangrijk? En welke zonnebrand werkt het beste?

 

Waarom is zonnebrand belangrijk? 

Er zijn drie verschillende soorten uv-straling: UVA, UVB en UVC. Het zonlicht dat onze aarde bereikt bestaat voor ongeveer 95% procent uit UVA-straling. Je verbrandt er niet door, maar het dringt wel diep door in je huid, waar het schade aanricht aan je DNA. UVA zorgt er ook voor dat je huid veroudert. UVB is de variant die ervoor zorgt dat je huid verbrandt als je je niet goed beschermt tegen de zon. Het zorgt ook voor de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine zorgt samen met calcium voor sterke botten.

 

De bekende risicofactor voor huidkanker is teveel uv-straling. Elke keer dat je huid verbrandt, beschadigt je DNA onherstelbaar. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. Als je tijdens je kinderjaren vaak bent verbrand, vergroot dit je kans op huidkanker op latere leeftijd. Daarom is het dus belangrijk om je goed in te smeren tegen de zon. 

 

 

Waar moet je op lettenals je zonnebrand koopt?

Bij het kopen van zonnecrème is het belangrijk dat je de juiste beschermingsfactor kiest voor je huidtype. De beschermingsfactor wordt aangeduid met Sun Protection Factor (SPF) op de verpakking. De keuze van de beschermingsfactor hangt samen met je huidtype. Gebruik in het algemeen altijd minimaal factor 30. Heb je een donker huidtype? Dan kan dit advies anders zijn.

 

De beste zonnebrand

Zonnebrand is er in allerlei soorten. Welke je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur, wat je fijn vindt of lekker vindt ruiken. Per merk kan de substantie verschillen: een spray, lotion en crème bieden een even goede bescherming. In lotions en gels zit meer water, waardoor ze makkelijker uit te smeren zijn. Crèmes bevatten meer vetten die uitdroging van de huid kunnen voorkomen. Wij hebben allerlei soorten via onze site te verkrijgen, dus neem vooral een kijkje of er een goede zonnebrand voor je tussen zit!

 

 

Aftersun 

Je kent het vast wel: na een dag in de zon of een paar uurtjes onder de zonnebank voelt je huid vaak droog en trekkerig aan. De warmte van de zon en de uv-straling drogen je huid uit, wat op langere termijn kan leiden tot vroegtijdige tekenen van huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes. Daarom is het belangrijk om je dorstige huid gehydrateerd te houden. Een goede aftersun bevat hydraterende ingrediënten zoals glycerine of hyaluronzuur, die de vochtbalans van je huid weer op peil helpen brengen. Als je je huid goed gehydrateerd houdt, verklein je bovendien de kans dat je gaat vervellen en houd je jouw bruine kleurtje langer vast.

 

Ook als je je niet goed hebt ingesmeerd is het belangrijk om je in te smeren met aftersun, deze zijn ook te verkrijgen via onze website. 

 

Hoe gebruik je aftersun? 

Het is belangrijk om na het zonnen eerst alle resten van je zonnebrandcrème van je lichaam te wassen. Neem daarom eerst een douche en smeer je pas daarna goed in met aftersun. Hoewel een ijskoude douche na een dagje zon erg aantrekkelijk kan klinken, is het zeker als je verbrand bent verstandig om een lauwwarme douche te nemen. Als je koud doucht, sluiten je poriën en houdt je lichaam de warmte namelijk juist vast. Een lauwwarme douche zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan. Zo kan de warmte uit je lichaam ontsnappen en kan je huid verzorgingsproducten zoals aftersun bovendien beter opnemen.

 

 
 
 
 
woensdag 13 april 2022
Lizz