Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

4 tips om langer bruin te blijven

Het is de maand van het vervellen. De wat? De maand van het vervellen! Je bruine kleur waar je zo lang aan gewerkt hebt (eh..er áán ge-zont hebt) kan helaas niet altijd blijven, al zou je er natuurlijk het liefst nog een paar extra maanden van willen genieten tot de volgende lente. Maar helaas, de bikini days are over en we moeten allemaal terug naar onze winter huidskleur. We geven je de beste tips en trucjes hoe je de bruine tint toch nog zo lang mogelijk kunt behouden!

 

4 tips om langer bruin te blijven

 

Met onderstaande basiskennis snap je precies waarom onze tips werken:

 

Basiskennis: hoe werkt het bruin worden van de huid

De bovenste 1-2 mm van onze huid heet de opperhuid en vormt een ondoordringbare laag. Het bevat speciale huidcellen (keratinocyten) en kleurstof (pigment). Pigment is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door de pigmentcellen die zich in de onderste laag van de opperhuid bevinden. Ze liggen dus relatief oppervlakkig in de huid. De functies van pigmentcellen zijn behalve het bepalen van de huidskleur ook het beschermen van de huid tegen schadelijke ultraviolette (UV-) stralen. Zonlicht (UV- straling) zorgt ervoor dat er meer pigment gemaakt wordt waardoor mensen met een blanke huid ook bruin kunnen worden. Hoe meer pigmentkorrels, hoe donkerder de huid.

 

Basiskennis: hoe verdwijnt de bruine kleur

Zoals je net kon lezen, bevat de opperhuid dus naast pigment ook keratinocyten. Deze huidcellen worden in de onderste laag van de opperhuid gevormd en schuiven van daaruit langzaam naar boven. Geleidelijk gaan ze over in een dode verhoornde cellaag, de hoornlaag, waar de cellen steeds losser tegen elkaar liggen en die vervolgens afschilferen (vervelling). Een normaal verlopende afschilfering van de huid is niet zichtbaar. Maar je verliest hierdoor wel langzaamaan het bruine kleurtje van je zomervakantie. Waarom? Omdat pigment als een beschermlaagje om die cellen heen ligt.

 

Je hebt nu in deze stoomcursus geleerd dat je langer bruin blijft als je vervellen en schilferen voorkomt.

 

1. Scheermesje in, wax strips out

Onze eerste tip heeft niet met het voorkomen van vervellen te maken door uitdroging van de huid. Toch is het belangrijk deze tip niet in de wind te slaan. Je verwijdert met harsen en waxen namelijk niet alleen je haren, maar ook het bovenste laagje van je huid komt gezellig mee. Gebruik dus voortaan maar even het scheermesje als je nog zo lang mogelijk van je bruine kleurtje wilt genieten.

 

2. Hydrateer je huid, gebruik aftersun

Een droge huid vervelt sneller, dus zorg voor een goede bodycrème, aftersun of huidolie. Het beste is om na elke zonbeurt je lichaam goed te verzorgen met bijvoorbeeld een aftersun, die het verloren vocht weer aanvult. Blijf uiteraard ook na je vakantie goed smeren met aftersun en ga na een tijdje eventueel over op vette body crème of huidolie. Het gebruik van aftersun voor langere tijd wordt over het algemeen ook aangeraden, omdat deze vaak speciaal is ontwikkeld om de zorgvuldig opgebouwde bruining zo lang mogelijk te behouden. Dit kan ervoor zorgen dat je jouw gebronsde teint wel een maand (!) langer behoudt. En het leuke is: aftersun is na de zomer in heel veel webshops in de uitverkoop! 

  

Onze aanraders!

3. Douche is a go, bad a no go  

Het lijkt wel een liedje, maar luister er maar wel naar. Een lange badsessie is echt een no go voor je huid, want hoe tegenstrijdig het ook klinkt: warm water dehydrateert je huid! Door lang te douchen of lang in bad te liggen wordt de natuurlijke beschermlaag van je huid aangetast en verliest het sneller vocht. Te warm water lost dat beschermende vetlaagje nog sneller op. Welke temperatuur dan nog wel mag onder de douche? 37 graden is een mooie gemiddelde temperatuur waar je je aan kan houden. Let er vervolgens ook op dat je je niet heel ruw gaat afdrogen maar dep je huid voorzichtig droog.

 

4. Drink veel water

Als je naast deze tips ook nog eens genoeg water blijft drinken, maak je jouw huid helemaal gezond. Dit verbetert namelijk niet alleen de doorbloeding van je huid, het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.

 Nu je weet hoe je langer bruin kunt blijven, kan je ook veel langer je summerbody showen in een kort strandjurkje of hippe strandshort, die je in deze periode altijd zo fijn in de sale kunt scoren. Bekijk onze actuele kortingsacties of bekijk gewoon het hele zwemkleding- en strandmode assortiment, er is altijd wel iets moois te vinden en zwemkleding komt het hele jaar wel van pas. Shopse, en laat ons via onze facebookpagina weten of je nog meer leuke bruinblijf tips hebt!

 

 

 

zaterdag 5 oktober 2019
Roos
bruin blijven na de zomer, tips bruine tint houden