Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Alles over wetsuits

Of je nu gaat duiken, surfen of kiten; een wetsuit is in koud water een must. Maar welk wetsuit past bij jou? Ik zet graag alles over wetsuits voor je op een rijtje.

 

Hoe werkt een wetsuit?

Voordat we beginnen met de tips voor het kiezen van een wetsuit, is het handig om even in te zoomen op de werking van een wetsuit. Een wetsuit wordt namelijk wel nat, maar beschermt je wel tegen onderkoeling. Hoe dat zit leg ik je graag uit.

Een wetsuit houdt je warm doordat het een dun laagje water tussen onze huid en het neopreen (de stof waarvan een wetsuit is gemaakt) vasthoudt. Dit laagje water wordt weer warm door de warmte van ons lichaam. Een wetsuit hoort dus nat te worden!

 

De juiste maat wetsuit

Alvorens je een wetsuit aanschaft, is het erg belangrijk om te weten wat voor je maat je hebt. Wanneer je voor de verkeerde maat kiest werkt je wetsuit namelijk niet goed. Als je wetsuit te groot is komt er te veel (koud) water binnen. Je lichaam zal dan moeite hebben om warm te blijven. Onderkoeling ligt dan snel op de loer, dus wees voorzichtig!

 

Voor elke activiteit een wetsuit

Natuurlijk is het eerst belangrijk om na te gaan waarvoor je je wetsuit wil gebruiken. Ga je sporten, diepzeeduiken of draag je een wetsuit om je te beschermen tegen de temperatuur van het water? Voor elke activiteit is er een wetsuit. Let daarom goed op dat je gekozen wetsuit bij je activiteit past. Zo zijn er wetsuits speciaal voor koud water, open water, sportactiviteiten en diepzeeduiken. Laat je voordat je je wetsuit aanschaft goed adviseren door een expert.

 

Seizoensgebonden wetsuits

Naast activiteiten is er ook voor elk seizoen een wetsuit. Elk seizoen heeft een andere (water)temperatuur. Daarom is het verstandig om rekening te houden met seizoen bij het aanschaffen van een wetsuit. Denk bijvoorbeeld aan een wetsuit met korte pijpen of mouwen voor in de lente/zomer.

Daarnaast speelt de dikte van het neopreen ook een rol. Zo betekent dikker neopreen betere isolatie en dunner neopreen mindere isolatie. De mate van isolatie bepaalt in welke mate je wetsuit je warm houdt. Geen zin om te investeren in meerdere wetsuits? Investeer dan in een wetsuit dat geschikt is voor alle seizoenen, zoals de wetsuit hier rechtsonder.

 

 

 

 

Kies je kleur

Ga je voor een klassiek zwarte wetsuit of juist een mooie, felle kleur? Wat voor kleur je ook leuk vindt, er is voor ieder wat wils. Wat dacht je van een wetsuit met mooie gele of juist roze accenten? Als zowel kleurige accenten als een zwart wetsuit niks voor jou is, dan kun je altijd nog kiezen voor deze prachtige bruine variant van Quiksilver (rechts).

 

 

Wetsuits voor kinderen

Met sommige watersporten kun je niet vroeg genoeg beginnen! Daarom zijn er natuurlijk ook wetsuits voor kinderen. Naast seizoensgebonden wetsuits is er ook volop keuze uit verschillende kleuren en materialen. Bekijk hieronder bijvoorbeeld deze leuke kinderwetsuits van Nabaji! Meer van onze wetsuits zien? Bekijk hier ons gehele aanbod wetsuits!

dinsdag 4 februari 2020
Lizz