Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Review KIPSTA Beachvolleybalnet van Decathlon

Jaloers keken mijn 2 tieners naar 3 stelletjes verderop, die lachend van plezier een potje volleybal aan het spelen waren. We lagen lekker op het gras langs de waterkant op een geweldig plekje aan het meer dat glinsterde in de warme lentezon. En ineens wist ik het, een draagbaar en dus mobiel volleybalnet is dé uitkomst om je pubers in beweging te krijgen en zo ook nog eens contact te laten krijgen met al die andere jongeren die lagen te luieren langs de waterkant. Hét anti-verveel item voor in de lange zomervakantie die eraan zit te komen en een goed middel om ze achter dat mobieltje of computer vandaan te krijgen. Let’s game outside!

 

Review KIPSTA Beachvolleybalnet van Decathlon

Volleyballen in je bikini

Google, mijn beste vriend, wees me al snel richting de online shop van Decathlon. Daar had ik al hele goede ervaringen mee, niet alleen vanwege de uitmuntende klantenservice (1 van de weinige winkels waar medewerkers nog écht verstand van zaken hebben en je altijd vriendelijk te woord staan), maar ook vanwege de goede kwaliteit in combinatie met hele fijne lage prijzen. Ik heb me al menigmaal verbaasd hierover. Ik stuurde ze een mailtje of ik een review mocht doen, want van beachvolleybal naar zwemkleding is maar een klein stapje. Volleyballen op het strand doe je tenslotte in je zwembroek of je bikini!

 

Makkelijk mee te nemen Beachvolleybalnet van Decathlon

Licht, klein en makkelijk mee te nemen

Onder de categorie sporten > volleybal > volleybalnetten, viel mijn oog op het 3 meter lange KIPSTA beachvolleybalnet. Speciaal ontworpen voor jong en oud die overal volleybal of beachvolleybal wil spelen. De tekst belooft dat hij eenvoudig te monteren en installeren is binnen 5 minuten. Dat klinkt perfect. De bestelling is snel gedaan en de volgende dag kan ik mijn pakket al in ontvangst nemen. Ongeduldig als ik ben wil ik hem natuurlijk meteen in mijn achtertuin uitproberen. Het product is goed ingepakt in plastic en als ik hem uit de doos til constateer ik dat het verrassend licht is, dat het formaat inderdaad klein genoeg is voor mee op de fiets en ook een heel fijn handvat heeft om hem makkelijk aan op te tillen en mee rond te lopen. De eerste 3 pluspunten zijn al binnen dus!

 

Volleybalnet uitpakken

 

Buiten vul ik de groene standaard met water door het dopje van de tank af te halen. Er gaat flink wat water in, dus het net valt ook met flinke windvlagen geheid niet omver. Het kan met 7 liter water of zand gevuld worden, dus op het strand kan je hem ook makkelijk vullen met zand. Dopje er weer op en aan het handvat neem ik hem mee de tuin in. Daar schuif ik de losse plastic buizen in elkaar. Dat gaat iets lastiger dan ik dacht en moet ik het ijzeren knopje hard indrukken, wat best pijn doet aan mijn duim. Het gaat ook niet meteen helemaal goed, maar dit is vast een kwestie van handigheid krijgen. Toen ik eenmaal wist hoe het ging had ik de 2 palen binnen 3 minuten klaar en kon ik ze in de basis steken. Net erom spannen en het spelen kon beginnen.
 

3 standen / hoogtes

3 verschillende hoogtes mogelijk

Wat zo handig is aan dit net, is dat hij op 3 standen te zetten is. Laag, middelhoog en hoog. Zo kan jong en oud, groot en klein, allerlei sporten spelen. Niet alleen volleybal dus. Badminton gaat ook hartstikke leuk (done that!) en gewoon een bal overgooien vonden we ook leuk. De mensen die in onze tuin kwamen en het volleybalnet zagen merkten ook meteen op dat het zo’n leuk handzaam ding is. Nooit meer op zoek naar bomen of palen waar je een net tussen kunt spannen, maar voor weinig geld een net die je overal kunt gebruiken.

 

Beachvolleybalnet vullen met water

 

Compact beachvolleybalnet voor overal

De stormtest heeft hij ook doorstaan. We kregen een flinke bui en onweer over ons heen en het net stond nadien nog vrolijk en uitnodigend stabiel in de tuin. Doordat hij zo vaak gebruik wordt en het zo mooi weer is, klappen we hem niet meer in voorlopig. Tenzij we naar het strand gaan of een meer, dan is het een kwestie van een paar minuten en hij zit keurig compact opgeborgen, klaar om mee te nemen.

 

Net close-up


Nog even de voordelen op een rij:
-Makkelijk mee te nemen, ook door kinderen van 10 jaar
-Snel in elkaar te zetten
-Op drie hoogtes in te stellen: 1,5 m, 1,75 m en 2 m.
-Stabiel te maken met 7 liter water of zand
-Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding
-Meerdere spellen mogelijk, dus heel veelzijdig
-Neemt weinig plek in en is klein op te bergen

Nadelen:
- De plastic buizen zijn wat lastig op hun plek te klikken 

 

Het spelen met een volleybalnet

Conclusie

Het beachvolleybalnet bevalt ook na een paar weken prima. Qua speelplezier én weersbestendigheid. Regelmatig wordt er een potje badminton of ander spel mee gespeeld en elke keer wordt hij standaard meegenomen naar een uitje dat zich buiten bevindt. Zo was het net zelfs al een succes op een picknick in het park! Het verveelt nooit, zet aan tot bewegen en garandeert uren qualitytime met vrienden of familieleden of vreemden die spontaan een balletje meespelen. Zoek je nog een kado voor sportieve vrienden, strandliefhebbers of pubers / tieners, dan scoor je met dit sportieve buitenspeelgoed zeker weten blije gezichten.

 

 

maandag 4 juni 2018
Roos
KIPSTA Beachvolleybalnet, Decathlon, kado voor tieners, strandspel, volleybal