Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Musthave zomer-item: de rubberboot

Je kan hem gebruiken als peuterbadje, als vermaak voor op een meer of om de plaatselijke sloot te verkennen. De rubberboot is terug van weggeweest! Zwemvest aan, peddels klaar en varen maar.

 

Rubberboot | zwemkleding.nl

Rubberboot, kano of kayak

Voordat je een rubberboot aanschaft zul je over een aantal dingen na moeten denken. Met hoeveel mensen wil je gaan varen? Hoe zwaar zijn deze mensen? Wil je een rubberboot, kano of kayak? Ik zet de mogelijkheden graag voor je op een rijtje. De rubberboot is een opblaasboot, geschikt voor groot en klein. Eenvoudig oppompen en je bent klaar om te gaan! De rubberboot wordt ook wel creatief gebruikt als peuterbadje. De meest populaire rubberboot is onderstaande boot van Intex. Deze boot is geschikt voor 2-4 personen, tot 170kg. Het wordt aangeraden om kinderen zonder zwemdiploma altijd een reddingsvest of opblaasbandjes om te doen als ze gaan varen.

 

 
 

Ook steeds populairder is de kano of kayak. Een kano is geschikt voor 2 personen, de kayak is geschikt voor 1 persoon. De kano of kayak is heel geschikt om wat verder mee op een meer te gaan. Doordat een kano of kayak maar liefst drie luchtkamers heeft, kun je ook wanneer er een lek in de boot is nog altijd veilig de kant bereiken.

 

Accessoires voor bij je boot

Nadat je je ideale opblaasboot gekozen hebt, is het tijd voor accessoires. Vaak worden de opblaasboten geleverd met opblaaspomp, maar dan ben je er nog niet! Denk bijvoorbeeld aan hoe je je boot gaat vervoeren, wat voor zwemvesten je erbij gaat dragen en natuurlijk ook niet onbelangrijk; een bevestigingsplaats en reparatiekit voor je boot!

Het ideale zwemvest

Ook wanneer je wel een zwemdiploma hebt is het raadzaam om een zwemvest te dragen. Je kan kiezen voor een opblaasbaar of drijvend zwemvest. Met name voor de kleintjes is een opblaasbaar zwemvest zeer geschikt. Bekijk hieronder de meest populaire modellen.

 

 

Je boot vervoeren

Een boot kun je natuurlijk met meerdere personen dragen, maar wat dacht je van een trailer? Vervoer je boot (tot 150kg) eenvoudig over het strand, geen extra handen nodig!

 

Altijd bij de hand: de reparatiekit

Het zou je maar gebeuren, ben je lekker aan het varen, is je boot opeens lek! Daarom is het handig om altijd een reparatiekit bij de hand te hebben. Een reparatiekit bevat vaak lijm en een stuk pvc, een kwastje en schuurpapier zodat jij dat lek zo weer gedicht hebt.

 

Lekker boeien

Tot slot moet je er natuurlijk voor zorgen dat je boot altijd in de buurt blijft en niet zomaar wegdrijft. Kun je je boot vastmaken aan een steiger? Top! Lukt dit niet? Dan kun je nog altijd gaan voor een opblaasbare boei! Ook ideaal als je gaat vissen. Bekijk bijvoorbeeld hieronder deze gave Madcat Inflatable Buoy. Een opblaasbare meervalboei met een diameter van maar liefst 35 centimeter! Door de reflectorstrepen ben je ook van grote afstand goed zichtbaar. Met deze boei drijf je zelfs in de sterkste stroming nog niet weg!

 

Hopelijk kun je met bovenstaande tips nu veilig het water op. Vergeet je peddels niet!

donderdag 6 februari 2020
Lizz