Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Bootje varen tijdens corona

Bootje varen tijdens corona

Tijdens de coronacrisis is het niet verboden om waterrecreatie te gaan doen. Het is dus eén van de weinige activiteiten wat we nog kunnen gaan doen. Zolang we ons met z’n allen maar houden aan de regels van het RIVM.

Niet verboden

Veel mensen vragen zich af of de vaarwegen in Nederland nog open zijn. Mag er nog gevaren worden? In principe is het zo dat de vaarwegen open blijven voor de beroepsvaart. Deze schepen zorgen voor de bevoorrading van winkels. Ondanks dat er nu van je wordt gevraagd om zo veel mogelijk thuis te blijven, is waterrecreatie niet verboden. Zorg er wel voor dat je de regels op volgt en de juiste materialen hebt. Hieronder vind je een aantal bootjes waarmee je het water op kan gaan. Zolang je met je gezinnetje het water op gaat en afstand neemt van anderen is er niks illegaals en kunnen jullie lekker genieten van de frisse lucht op het water.

Vervoer

Om bij het water terecht te komen is er wel vervoer nodig. Maar hoe neem je nou die grote onhandige boot mee? Boven op de auto knopen is een optie, maar niet heel veilig voor jou en de andere weggebruikers. Voor het vervoer van je boot zijn er speciale trailers ontworpen. Deze trailers kun je achter aan de auto bevestigen waardoor je de boten gemakkelijk kan vervoeren. Voor de kortere afstanden zijn er speciale wielen die aan de boot bevestigd kunnen worden. Op die manier kan je ook voor de kleine stukjes de boot achter je aan laten rollen.

 

 

 

Door het corona virus zullen er een aantal havens gesloten zijn. Zoek dus ook van te voren uit of de plaats waar jij een rondje wil gaan varen wel geopend is. Er mag namelijk per organisatie of gemeente bepaald worden of deze plekken nog geopend zijn of niet.

Veiligheid

Veiligheid staat altijd op nummer 1. Jij en eventuele kinderen mogen absoluut geen gevaar lopen. Daarnaast moest je rekening houden met afstand bewaren tot mensen die niet tot je gezin behoren. Tot slot is het water op gaan een serieuze aangelegenheid, zorg dus dat je goed voorbereid bent! Check van te voren de locatie waar je een tochtje wilt gaan maken. Zorg ervoor bekent bent met de omgeving en op welke plekken je het beste kan gaan aanmeren. Daarnaast moet je nadenken over eventuele risico’s. Hoe handel je als een van de opvarenden (zoals een kind) in het water valt? Het dragen van een zwemvest is hierbij heel belangrijk. Hieronder hebben we een aantal zwemvesten voor je op een rijtje gezet.

 

Uitrusting

Naast het dragen van een zwemvest kun je je natuurlijk nog meer aanpassen aan een tochtje op het water. Op het water is de kans op verbranding van de zon vergroot, een flesje zonnebrand zal daarom goed doen tijdens dit uitje. Verder zou het dragen van zwemschoenen goed zijn, om er zeker van te zijn dat je eigen schoenen mooi blijven op het moment dat je per ongeluk met je voet in het water staat.

 
woensdag 22 april 2020
Lizz