Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwemmen tijdens de corona periode

Er word van je verwacht om zo veel mogelijk thuis te blijven. Openbare gebouwen zijn gesloten, zo ook de zwembaden. Daardoor kan er eigenlijk niet gezwommen worden tijdens de crisis waarin we ons nu allemaal bevinden.

Gesloten zwembaden

Op dit moment is het belangrijk dat we genoeg afstand van de medemens te bewaren, zodat het corona virus zich niet sneller kan verspreiden dan dat het al doet. Daarom zijn de locaties waar mensen komen gesloten. Uit onderzoek is gebleken dat het virus zich niet via het water kan verspreiden, toch zijn de zwembaden gesloten. In de zwembaden kwamen veel recreatieve zwemmers, die voor hun plezier met het hele gezin naar het zwembad trekken. Om de sociale interactie te verkleinen is er voor gekozen om dus ook de zwembaden tijdelijk te gaan sluiten. Tot die tijd kunnen we alleen nog maar dromen van een heerlijk uitje naar het water. Wat we wel kunnen doen is alvast leuke items aanschaffen zodat er straks extra veel plezier gemaakt kan worden in het water. denk bijvoorbeeld aan leuke opblaasbedden of dieren.

 
 

Openbaar

De plekken waar normaal gesproken veel mensen komen, zijn op het moment gesloten. Zo ook de zwembaden. Maar op de meeste openbare plekken in de natuur kan nog wel gezwommen worden. echt zwemmers kunnen op de plaatsen hun conditie op pijl houden. De natuurlijke wateren zijn niet allemaal even schoon. Het zou zo kunnen zijn dat er ziekteverwekkende stoffen in het water leven Het is dus belangrijk dat je van te voren na gaat of het wel veilig is om op die locatie te gaan zwemmen. daarnaast is het belangrijk dat je een goede uitrusting hebt. Met een goede uitrusting ben je beter beschermd tegen de bacteriën die in het water leven. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een wetsuit en/of een badmuts. Deze twee item zijn gemaakt om jou te beschermen tegen het water. Een wetsuit is er voornamelijk voor bestemd om jezelf te kleden tegen de tempratuur van het water. Dit product zorgt ervoor dat je lichaam op tempratuur blijft in het koude water. Een badmuts is er voor bedoeld om je hoofdhaar te beschermen.

 

 

Bescherming

Als je gaat zwemmen in het natuur water dan, is het belangrijk dat je jezelf goed beschermt tegen de ziekteverwekkers die zich eventueel in het water kunnen bevinden. Draag bijvoorbeeld een goede duikbril, om je ogen goed te kunnen beschermen tegen alle stoffen en vuiltjes die zich in het water bevinden. Het is een item wat uiterst handig is in gebruik. Je kan het simpel op zetten en het zorgt ervoor dat er geen water in je ogen komt. Daardoor blijft je zicht tijdens het zwemmen optimaal en kun je goed in de gaten blijven houden wat er in je omgeving gebeurd. Als je dag lenzen draagt is het dragen van een duikbril ook uitermate handig. Je kan namelijk gewoon het water in zonder dat je zicht minder wordt. let wel op, als je normale contact lenzen draagt is de kans op irritatie (als er water bij de bril in komt) een stuk groter.

dinsdag 5 mei 2020
Lizz