Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Watersport voor de zomer: peddelsurfen

We kennen surfen en windsurfen. Maar er is ook zoiets als peddelsurfen: staand op een surfplank peddelen om over het water te komen. Wat is er zo leuk en zo goed aan peddelsurfen? Is het iets voor jou? We zetten de voordelen voor je op een rij.

 

Sport én rust

Als je aan het peddelsurfen bent, ben je aan het sporten zonder dat je het per se zo ervaart. Terwijl je aan het peddelen bent, belast je je lichaam op een verantwoorde manier terwijl je kunt genieten van een rustgevende omgeving. Het is namelijk altijd lekker op het water! Peddelsurfen is een laagdrempelige activiteit, perfect voor je lijf én je geest.

 

 

Full body activiteit

Terwijl je op je surfplank staat en vooruitgaat door te peddelen, belast je je lichaam op een gebalanceerde manier: De beenspieren zijn actief om het evenwicht te bewaren. Je buikspieren worden aangesproken om de kracht van je bovenlichaam over te zetten op het board. Je bovenlichaam (armen, schouders, rug) moet alle zeilen bijzetten om te peddelen. Zelfs al doe je dit in een rustig tempo, je hart zal aan de bak moeten om deze prestatie te kunnen leveren.

 

 

 

Op ontdekkingsreis

Op het water ontdek je plekken waar je nog nooit geweest bent. Zelfs gebieden die je goed kent, bekijk je ineens van een heel andere kant. Niet van de waterkant, maar vanaf het water. Voordat je het in de gaten hebt, ben je midden in de ongerepte natuur. Omgeven door rust! Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen merken dat ze tijdens het peddelsurfen alles los kunnen laten en helemaal tot rust kunnen komen. Je zult er geen genoeg van kunnen krijgen.

 

 
 

Gezelligheid

Je kunt ook prima peddelsurfen met vrienden: Gewoon met meerdere boarden op stap en hup! De vrije natuur in. Kunnen de kinderen mee? Zeker! Bij kleine tochtjes kunnen de kleintjes gewoon voorop het board gaan zitten. En als ze zin hebben, mogen zij natuurlijk ook een stukje peddelen. Het is een duurzame sport voor het hele gezin.

 

 

 
 
 
Voorbereid het water op

Natuurlijk neem je goede uitrusting mee als je het water op gaat. Je denkt na over geschikte badkleding, zoals een mooie zwemshort of zwemboxer voor mannen en een trendy bikini of badpak voor vrouwen. Sommigen kiezen, afhankelijk van het weer voor een wetsuit, zodat ze in elke situatie sportief voor de dag komen.

 

Veiligheid

Op het water is de zon meedogenloos. Een verkoelend briesje kan ervoor zorgen dat je bijna niet merkt dat je aan het verbranden bent. Zorg daarom voor goede bescherming tegen de zon. Let ook op de veiligheid van je kinderen. Gaan ze mee? Zorg dan voor een goed zwemvest of voor geschikte zwembandjes. Op die manier kan iedereen onbezorgd genieten!

 

Na het peddelen

Ben je na een middag uitgepeddeld? Geniet dan nog rustig na op een ontspannen luchtbedje. Lekker dobberen op het water en voldaan uitrusten van de inspanning. Het is een prachtige zomer om heerlijk te ontzorgen met deze gezonde watersport.

donderdag 16 juli 2020
Lizz