Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Mooiste plekken om te duiken

 

De onderwaterwereld is uniek! Op verschillende plekken in de wereld kan je deze mooie en fascinerende wereld ervaren door te gaan snorkelen of te gaan duiken. Soms lijkt het net alsof je een groot aquarium binnenstapt, wanneer je omringd bent door kleurrijk koraal en vele tropische vissen. De rust die onder water heerst en misschien wel die haai, dolfijn of schildpad die aan je voorbij zwemt, maakt het snorkelen en duiken ontzettend bijzonder. Dit ervaar je natuurlijk niet vanaf de boot. Wij geven onze top 5 aan de mooiste duikplekken en mooiste snorkel plekken waar je echt een keer het water in moet om te gaan snorkelen en duiken!

 

The Great Barrier Reef, Australië 

Let’s get down under! Misschien geen verassing, maar in Australië vind je zonder twijfel de mooiste duiklocaties ter wereld. The Great Barrier Reef is met 2600 km het grootste koraalrif op onze aarde. 

 

Vissen in alle kleuren en maten, dolfijnen, schildpadden, haaien, kwallen en roggen, je kan ze overal in het rif tegenkomen. Maar natuurlijk is het vooral het koraal wat The Great Barrier Reef zo speciaal maakt. Op veel plekken langs de kust kan je het prachtige koraal al vlak onder het wateroppervlakte zien. Wees voorzichtig met je handen en flippers, koraal breekt snel en groeit heel, heel langzaam weer aan.

 

             

 

The Great Blue Hole, Belize 

Deze duiklocatie in de Caribische Zee is absoluut een eye-catcher en nummer twee op onze lijst met mooiste duikspots ter wereld. Misschien heb je er weleens foto’s van voorbij zien komen. The Great Blue Hole is namelijk een van de meest gefotografeerde duikspots ter wereld. En dat is natuurlijk niet zomaar. Het rif bij Belize is met een lengte van 360 km de grootste, na The Great Barrier Reef. Na een boottocht van zo’n twee uur vanaf Belize kom je aan bij een atol die gevormd wordt door een diepblauw gapend gat met een diameter van 300 meter.

 

Deze grote blauwe opening was ooit het dak van een kalksteen grot en nu het startpunt van een van de mooiste duiken. The Great Blue Hole heeft een totale diepte van 100 meter en ligt bij de Light house Reef. De diepste duik gaat zo’n 40 meter naar beneden. Eenmaal onder water zal je rond de Blue Hole al snel haaien zien en allerlei andere grote en kleine vissen zoals barracuda’s. Ook hier is het koraal verbluffend en het pure blauwe water een verademing als je het bruine water uit de Noordzee gewend bent. Zorg wel dat je wat duiken achter je naam hebt staan, want alleen gevorderden durven de duik aan op deze beeldschone plek. The Great Blue Hole staat overigens volkomen terecht op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

 

Cocos island, Costa Rica 

Voor plek drie op de lijst van mooiste duikspots ter wereld nemen we je mee naar het eilandreservaat Cocos vlakbij Costa Rica. Hier, in de Stille Oceaan, vind je Cocos Island, een boeiende duikspot door haar overweldigende onderwaterleven. Vooral de grote scholen hamerhaaien maken indruk. Maar ook dolfijnen, murenen, roggen en manta’s zijn overal aanwezig.

 

In totaal zijn hier meer dan 30 soorten koraal en meer dan 300 soorten vissen. Zelfs walvissen, zeeleeuwen en octopussen komen hier af en toe een kijkje nemen. Er schijnen op het eiland nog vele schatten te liggen als je de eeuwenoude piratenlegendes mag geloven. Dus misschien is hier niet alleen je mooiste duikervaring verstopt, maar ontdek je ook nog eens de Schat van Benito Bonito of de Schat van Lima. Jacques Cousteau gaf dit eiland de stempel ‘mooiste eiland ter wereld’ mee. Als iemand van zijn statuur zoiets zegt, moeten we dat vooral heel serieus nemen.

 

 

Sharm el-Sheikh, Egypte 

Heb je geen zin in een lange vliegreis en blijf je liever dicht bij Europa? Neem dan je duikgear eens mee naar de badplaats Sharm el-Sheikh op het Egyptische eiland Sinaï. De Rode Zee heeft hier zo haar eigen wereldwonderen onder water. Het hoge zoutgehalte van de Rode Zee zorgt voor een uniek schouwspel. Duiken bij Sharm el-Sheikh betekent een ontmoeting met fascinerende vissen die langs koraalriffen heen schieten. Maar vooral bijzonder is het wrak van de SS Thistlegorm, een Brits schip dat zonk in de Tweede Wereldoorlog. Je kan makkelijk door verschillende delen van het wrak heen duiken en zelfs nog kleine tanks, motorfietsen, munitie, vrachtwagens en twee locomotieven zien die al die tijd in de ruimen van het schip bewaard zijn gebleven.

 

De Malediven 

Waarschijnlijk denk je: ‘de Malediven?? Dat is toch alleen maar weggelegd voor de rich and famous?’ Misschien wel als het gaat om een paar dagen overnachten in een super deluxe resort. Maar ook als duikliefhebber moet je hier stiekem toch echt geweest zijn. Op de Malediven vind je meerdere schitterende atollen, die ook weer worden gevormd door hele kleine pareltjes van eilandjes. En precies hier, bij deze kleine eilandjes, zijn ontelbare koraalriffen verstopt. Duizelingwekkende kleurschakeringen glinsteren je tegemoet als je eenmaal kopje onder bent. Vreemde en grappige vissen zoals de Napoleon lipvis, de koraalvlinder, wimpelvissen en zaagbaarzen spartelen langs je heen. Natuurlijk helpt het best wel dat de stranden op de Malediven tot de witste van deze aardkloot behoren.

 

Duik accessoires 

Als je op deze fantastische plekken wilt gaan duiken moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Gelukkig hebben wij bij Zwemkleding genoeg keuze! Van duikflessen tot duikvinnen wij hebben het. Dus neem snel een kijkje zou ik zeggen en misschien duik jij dan wel binnenkort op een van deze te gekke plekken!

 

 
zaterdag 30 april 2022
Lizz