Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwemmen met je baby of peuter

Ben je vader of moeder, oom of tante, opa of oma..dan heb je vast wel ervaring met zwemmen met een baby of een peuter.  Dan heb je ook ervaren dat het even een gehannes is om weg te komen, want je moet toch aan meer dingen denken dan wanneer je met volwassenen gaat zwemmen, maar je weet vast ook dat niets zo leuk is als zwemmen met een enthousiast kindje dat geniet van het water.  Het is nu eenmaal even organiseren, maar met onderstaande tips en weetjes maken we het je alvast een stuk makkelijker.
 
Zwemmen met je baby of peuter

Zo vroeg mogelijk watervreesvrij maken

Probeer je baby zo vroeg mogelijk watervreesvrij te maken. Ga bijvoorbeeld elke zaterdag een uurtje naar het zwembad en begin langzaam met de voetjes. Sommige baby’s zijn vanaf het begin af aan al enthousiast, maar is je baby nog een beetje bang in het water, ga dan lekker samen in het warme peuterbad zitten en wen je kindje langzaam aan al de ervaringen om hem/haar heen. Houd je dit regelmatig vol, dan zal je zien dat je baby steeds minder bang wordt voor diep water, omdat het ook ervaart dat er geen enge dingen gebeuren (zolang het maar in de veilige armen van jou is natuurlijk).

Doe mee met ouder en kind zwemmen

In veel zwembaden is er in de ochtenden een speciaal uurtje (of meer) vrijgemaakt voor ouders en kinderen.  Er slingert dan overal speelgoed in het water zoals gietertjes en emmertjes en badeenden en ga zo maar door. Supergezellig! Je kan samen overal mee spelen en een badmeester/juf is meestal ook aanwezig die vrijblijvend zwemles geeft, terwijl je in groepsverband samen liedjes zingt en lekker spettert in het water. Probeer eens te na te gaan of dit ook in het zwembad in jouw buurt gebeurt, het is echt een aanrader om hier aan mee te doen. Niet alleen voor je kind, je ontmoet op deze manier ook heel veel andere vaders en moeders.
 
baby jongen zwemkleding

Plezier is het allerbelangrijkste

Misschien houdt je kindje niet zo van groepjes en wil het lekker op haar/zijn eigen gemak alles in het water ontdekken. Dat kan natuurlijk ook. Ondersteun je baby of peuter met je hand onder de buik en loop zo langzaam door het water, misschien durft ze/hij wel onder water! Er zijn vaak ook kleine glijbaantjes in het water, of fonteintjes. Het allerbelangrijkste is dat je kindje leert om plezier te hebben in het water op zijn/haar eigen tempo. De rest komt vanzelf.

Tips voor zwemmen met je baby of peuter

Vind je het lastig om te bedenken waar je allemaal aan moet denken als je gaat zwemmen met je kindjes? Dan komen hier nog wat handige tips!
 
 • In het zwembad en in de kleedhokjes in het altijd warm. Zorg daarom voor lekker zittende kleding die je makkelijk aan en uit kan trekken. 
 • Trek  je bikini of badpak thuis alvast aan. Dat is een stuk relaxter dan wanneer je dat in het zwembad nog moet doen met een ongeduldige peuter.
 • Zorg dat je tenminste 3 badlakens bij je hebt en 2 hydrofiele luiers. Dan kan je 1 badlaken gebruiken om lekker om je heen te slaan als je net uit het water komt, een handdoek om je haren in te wikkelen en eentje om jezelf mee af te drogen. Een hydrofiele luier gebruik je om je baby op te leggen om daarna met de andere te drogen.
 • Neem wat lekkers en drinken mee. Denk daarbij aan een eierkoek, krentenbol of boterham en neem flesjes water mee. Die kan je ter plekke dan ook nog vullen.
 • Als je kindje nog niet zindelijk is, doe hem/haar dan een zwemluier om en zorg dat je een reserve zwemluier bij je hebt.
 • Vergeet niet een gewone luier mee te nemen en billendoekjes!
 • Zwembandjes zijn belangrijk en zorg vooral dat ze goed zitten. Leer je kindje dit zo jong mogelijk aan zodat het er aan gewend is en het gewoon vindt om deze om te moeten doen.
 • Draag je mascara? Doe dan of waterproof mascara op of haal je mascara thuis er alvast af. 
 • Het is lekker als je je lange haar in een knot doet tijdens het zwemmen, neem dus een elastiekje mee!
 • Persoonlijk houd ik ervan om badslippers te dragen in het zwembad. Heb je er een paar liggen, neem die dan ook mee. Het is wel een stuk hygiënischer!
 • Drink niet al te veel voordat je vertrekt, niets zo lastig dan steeds naar het toilet moeten als je een klein kindje bij je hebt. 

 

baby meisje zwemkleding

Baby badmode

Krijg je al zin om te gaan zwemmen maar ben je nog op zoek naar een baby zwembroek of zwempak of naar een zwemluier misschien? Op zwemkleding.nl kan je alles vinden wat je nodig hebt als je gaat zwemmen met je kindje. Bekijk eens onze mooie baby badmode, je vindt er van alles, zowel voor meisjes als voor jongens en voor van de zomer kan je nu alvast een stoere zonnebril of lieve zonnehoed aanschaffen! Alvast heel veel plezier en via Facebook kan je ons altijd een leuk fotootje sturen, dat vinden we echt heel erg leuk! 
 
 
 
 
vrijdag 13 januari 2017
Roos
baby, peuter, zwemmen, tips