Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwemmen: is het echt zo gezond?

 

Zwemmen is meer dan alleen een leuke bezigheid. Het is namelijk erg goed voor zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid. De voordelen zijn veel meer dan alleen het verbeteren van je conditie. In vergelijking met andere sporten is het minder schadelijk en je krijgt tegelijkertijd een full body workout. Je traint zowel je onder- als bovenlichaam. In deze blog lees je meer over de vele voordelen van het zwemmen.

 

Voordelen van Zwemmen

Aan het zwemmen zitten zoveel voordelen. Op hele warme dagen is het een ideale sportactiviteit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen op die dag. Je koelt lekker af en je traint tegelijkertijd je hele lichaam. Wis je dat het ook heel goed werkt als je zou willen afvallen?

 

                                    

 

Calorieën verbranden

Tijdens het zwemmen verbrandt je een groot deel aan calorieën. Zo staat een half uur zwemmen gelijk aan 10 kilometer hardlopen en verbrandt je maar liefst 300 kcal. Hierbij is het wel van belang om dan continue baantjes te trekken en niet aan de zijkant van het zwembad te hangen. 

 

Spieren en botten

Het water biedt een constante weerstand, waardoor we langzaam spiermassa opbouwen. Bij het afwisselen van verschillende zwemslagen heeft je lichaam daar nog meer profijt van. Daarnaast is het een activiteit die de botten niet belast, maar de zwembewegingen zorgen wel voor een toename van botdichtheid in de wervelkolom, heupen en benen. Mensen met osteoporose (botontkalking, broze botten) ervaren zwemmen als plezierig en zonder nadelen. 

 

                                           

 

 

Hart- en vaatziekten

Net als andere cardiovasculaire activiteiten (Sporten als hardlopen, wandelen, fietsen en HIIT), verlaagt zwemmen het risico op hart- en vaatziekten. Het verlaagt je bloeddruk en je cholesterol. Hierbij is het wel belangrijk om minimaal drie keer per week, 30 minute lang te gaan zwemmen. 

 

Artrose

Mensen die artrose hebben, hebben vaak last van gewrichtspijn. Hierbij is het juist belangrijk om te blijven bewegen. Rust roest, dat geldt zeker bij een aandoening als artrose. Het is een ‘low-impact’ sport. Het water biedt overal ondersteuning en de belasting op de gewrichten is minimaal. Daarnaast worden de spieren snel en goed getraind. 

 

Nadelen?

Er zitten helaas ook een aantal nadelen aan het zwemmen. Zo weet je niet zeker of het zwembadwater waar je in zwemt schoon genoeg is. Ook moet je rekening houden met de openingstijden van het zwembad en met de constante chloorlucht. 

 

                                    

 

Zwemkleding

Wil je baantjes trekken in het zwembad of zelfs meedoen aan wedstrijdzwemmen? Of ga je op aqua-gym of aqua-fitness? Dan heb je een sportbadpak nodig dat perfect bij jou past. De kwaliteit van sport-zwemkleding is anders dan die van gewone badkleding, ze zijn extra stevig, gestroomlijnd en gemaakt van ademend materiaal. Er is alles aan gedaan om je zo comfortabel mogelijk te laten voelen in jouw badpak en je de beste mogelijke prestaties te geven. Op onze website hebben we een ruim aanbod aan sport-zwemkleding van merken als Speedo, AdidasSuperdry, Nike of bekijk de prachte en sportieve badpakken van Tweka die er tegelijkertijd heel sierlijk en elegant uitzien.

vrijdag 23 september 2022
Lizz