Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwemmen is gezond!

In het najaar zijn er veel mensen die weer willen beginnen met sporten of die het moeilijk vinden aan het sporten te blijven. Omdat het sneller donker wordt en omdat het kouder wordt is de buitensport steeds minder aantrekkelijk. Een goed alternatief is zwemmen in een binnenzwembad!

 

Waarom is zwemmen nou zo gezond?

Zwemmen is erg goed voor je spieren. Door de bewegingen die je in het water maakt ontspannen je spieren zich. Sporten op 'het droge' vergt veel van je spieren, veel meer dan sporten in het water. Bovendien functioneren stijve spieren veel beter in het warme water. Je gebruikt je spieren op een niet-belastende manier, hierdoor zal je lichaam soepeler aan gaan voelen.
 

Wat bereik je met zwemmen?

Naast dat je lichaam soepeler aan zal gaan voelen, zal je ademcapaciteit steeds groter worden, waardoor je weer meer baantjes kan zwemmen. Daarnaast zal de tijd dat je lichaam heeft om te herstellen afnemen en goed getrainde zwemmers kunnen bovendien lang bewegen met een hoge hartfrequentie. Ook wanneer je af wilt vallen is zwemmen zeer geschikt. Veel mensen willen in een te korte tijd te veel doen. Zwemmen is een duursport en hiermee verbrandt je veel vetten, zonder dat je je lichaam te veel belast.
 
 
Ook voor mensen met veel stress en spanning is zwemmen een geschikte sport. Na het zwemmen van een paar baantjes voel je je helemaal ontspannen. Ook bij rug- en reumaklachten kan zwemmen verlichting bieden.
 

Zwemkleding

Natuurlijk kan je gewoon een bikini of een badpak aan die je ook naar het strand aan hebt. Maar er zijn ook speciale sportbadpakken en sportzwembroeken. Deze badkleding wordt vaak door wedstrijdzwemmers gedragen, dit bevorderd namelijk de snelheid, het drijvend vermogen en het uithoudingsvermogen. Een badmuts zorgt ervoor dat je minder weerstand in het water hebt. Een duikbril zorgt ervoor dat je geen pijnlijke ogen krijgt door het hoge gehalte chloor wat in het water zit. 
 
Zwemmen is dus een prima sport om af te vallen en te ontspannen. Ben jij al overtuigd? 
 
 
Bron afbeelding: denhaag.nl
 
vrijdag 21 september 2012
Nena
zwemmen, sport, badkleding, sportbadmode