Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwemmen de perfecte sport?

De zwemsport wordt in Nederland steeds populairder en steeds meer mensen gaan de voordelen van het zwemmen inzien. Wij geven daarom hier alle voordelen van de zwemsport!
 
Het draait de laatste jaren steeds meer om je uiterlijk. Als je lekker fit bent is dat aan de buitenkant te zien, maar als je vaker sport zal je zien dat je je ook van binnen beter gaat voelen. Zwemmen is de perfecte activiteit om het sporten weer op te pakken. Zwemmen is namelijk een sport waarbij je veel spiergroepen aanspreekt. Het water biedt weerstand aan je lichaam waardoor je gedwongen wordt kracht te zetten. Met een uurtje baantjes trekken in het zwembad verbrand je al zo 500 tot 750 calorieën. Klinkt als de perfecte work out toch?
 
 
Daarnaast zorgt zwemmen voor ontspanning, van zowel de geest als van het lichaam. Door het water ontspannen je spieren en functioneren die makkelijker. 
 
Hierbij komt ook nog eens dat zwemmen een voordelige sport is ten opzichte van andere sporten. Vaak kan je bij het zwembad een soort abonnement nemen waardoor je korting krijgt op de entree. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een sport badpak of een zwemboxer, misschien nog een duikbril en je bent al helemaal klaar!
 
Hebben we jou kunnen overtuigen om te beginnen met zwemmen? We hopen van wel!
 
dinsdag 15 september 2015
Jinke
zwemmen, sporten, fit