Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwemmen als je zwanger bent, mag dat altijd?

Om in beweging te blijven als je zwanger bent is zwemmen een goede manier. Maar is het verstandig om tijdens je hele zwangerschap te zwemmen en hoe zit het met een bubbelbad en wildwaterbaan? Lees hier alles over zwemmen tijdens je zwangerschap. 

 

                              

 

Zwanger zwemmen: waarom is het goed voor je?

Bewegen is altijd gezond! Ook tijdens de zwangerschap is het daarom belangrijk om je conditie op peil te houden. Je lichaam is negen maanden bezig met een hele pittige taak: ervoor zorgen dat je kindje kan groeien en zich gezond ontwikkelt. Dat is niet niks, want het kost heel veel energie, fijn dus als je zo fit mogelijk blijft. 

Daarnaast helpt bewegen ook bij de voorbereiding op je bevalling. Een goede conditie vergroot de kans dat de bevalling voorspoedig verloopt. Soepele spieren zorgen er bovendien voor dat je makkelijker verschillende bevelhoudingen kunt aannemen. Ook zodat in je bekken meer ruimte gemaakt kan worden voor de geboorte van je kindje. Zwemen - of een andere sport - kan je helpen fit en energie te blijven tijdens je zwangerschap. 

 

                              

 

Zwanger zwemmen: zijn er risico’s?

Je kunt je hele zwangerschap gewoon veilig zwemmen. Het zwembadwater komt niet bij de baby, die zit in zijn eigen water in de vruchtzak. Alleen als je bloedverlies hebt (vloeien) of als je vliezen zijn gebroken en je vruchtwater hebt verloren, dan mag je niet meer zwemmen. Als je vliezen gebroken zijn wordt je baby niet meer beschermd door de vliezen. Er kunnen dan bacteriën uit het zwembadwater in de baarmoeder terecht komen. Dat geeft een iets verhoogd risico op infecties bij het kindje, en bij moeder natuurlijk. Tegen het eind van de zwangerschap mag je in principe nog gewoon zwemmen. Wel moet je er dan dus rekening mee houden dat de kans bestaat dat je vliezen breken tijdens het zwemmen. Het is de vraag of je dat dan merkt als je in het zwembad ligt. Maak dus goed de afweging of je nog wilt gaan zwemmen rond de uitgerekende datum.

 

                               

 

Badkleding zwangerschap

Wat trek je aan als je zwanger gaat zwemmen? Je kunt prima in een normaal badpak of bikini naar het zwembad. Zolang deze nog goed past, zien wij niet waarom je dat niet zou kunnen doen. Zit je bikini niet meer helemaal lekker om je groeiende buik, borsten of heupen? Dan kun je eens kijken naar badmode speciaal voor zwangere vrouwen. Zo zijn er zwangerschapsbadpakken, positie badmode en tankins’s in allerlei leuke prints te koop. Ook kun je natuurlijk een gewone bikini in een grotere mat kopen. Eventueel met wat meer ondersteuning in de bikinitop en een laag bikini broekje, dat net onder je buik valt. Een bikini broekje met touwtjes aan de zijkant kan dan handig zijn, zodat je het zelf passend kan maken. Zijn je borsten flink gegroeid? Dan is een bikinitop met beugels of voorgevormde cups fijn. Kijk ook of de band onder de cups breed en stevig genoeg is, dit geeft nog wat extra ondersteuning.

dinsdag 12 juli 2022
Lizz