Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwemmen als een zeemeermin

Welk meisje (of jongen) en zelfs moeder droomde niet weg bij het zien van ‘’De kleine zeemeermin’’ van Disney om zelf ook zo door het water te dwarrelen met een sprookjesachtige glimmende staart? Vooral kleine meisjes zien zichzelf in gedachten als een vis in het water zwemmen, net zoals Ariël dat doet in de film. Heb jij ook zo’n dochter of zoon die de wens koestert om een zeemeermin te mogen zijn? En wist je dat dit helemaal niet zo onmogelijk lijkt dan het in werkelijkheid is? Dreams do come true!

 

Zwemmen als een zeemeermin

 

Snel en sierlijk

Je hebt heel veel manieren om je door het water te bewegen: vlinderslag of de borstcrawl, de rugslag etc. De ene slag is nog sneller dan de ander, maar je kunt bijvoorbeeld ook heel sierlijk zwemmen zoals bij synchroonzwemmen. Als je sierlijk zwemmen en snel zwemmen samen combineert, dan krijg je de zeemeerminzwemsport. Ja, je leest het goed, het bestaat dus echt! Maar hoe doe je dat?

 

Mermaiding lessen

Je kunt overal in het land ''mermaiding'' lessen of zeemeermin-zwem-workshops volgen. Een les mermaiding betekent dus dat je zwemles krijgt in zwemmen met een staart. Steeds meer jongens en meisjes willen net zo goed en mooi zwemmen als een ‘’mermaid’’ en in Nederland is dat zo populair dat er zelfs wachtlijsten zijn. Je leert dan hoe je je zeemeerminstaart het best kunt gebruiken tijdens het zwemmen. 

 

Met de zeemeerminnenstaart onder water

Je leert vaak eerst de basisprincipes buiten het water. Zo ga je bijvoorbeeld eerst met je voeten naast elkaar staan en je armen boven je hoofd en leer je om een golf te maken met je lichaam vanaf je handen naar de voeten. Als je de slag te pakken hebt, krijg je een prachtige staart en ga je het water in. Met je hoofd boven water oefen je met vin die beweging die je zojuist op het droge hebt geleerd. Daarna ga je als een echte zeemeermin onder water. Spannend! 

 

Leuke trucjes

Je kunt ook leuke trucjes leren zoals handstand (heel grappig ook boven water om te zien) en een koprol onder water is ook erg leuk om te doen met een staart. Je kunt ook samen met vriendjes een wedstrijdje doen wie het snelst kan zwemmen met een staart. Er zit een hele techniek achter die eigenlijk tegen je instinct ingaat, dus het is allemaal veel moeilijker dan het lijkt.

 

Tegen je instinct in

Dat het moeilijker is dan het lijkt komt doordat je niet vanuit de benen moet werken, maar vanuit de billen. Als je een B- of C- diploma hebt, dan heb je geleerd vanuit je benen te werken en dat moet je juist niet doen. Als je dat namelijk wel doet dan maak je een trapbeweging en trap je dus eigenlijk de staart uit en bovendien kom je zo ook niet vooruit. 

 

Origineel verjaardagsfeestje

Zeemeerminnen zijn inmiddels net zo populair als die andere mythische wezens; de eenhoorns. Die hype lijkt al flink wat jaren aan de gang. In 2016 werden al de eerste zwemlessen als mythische wezens gegeven. Veel overdekte zwembaden bieden lessen aan en ook zijn her en der workshops en georganiseerde verjaardagsfeestjes in zeemeerminzwemmen. Wil je weten waar deze te vinden zijn, dan is Google je beste vriend en je kunt natuurlijk naar het dichtstbijzijnde zwembad bellen voor meer informatie. Niets leukers dan met een verjaardagsfeestje samen met vriendjes en vriendinnetjes met kleurrijke vinnen aan avonturen te beleven in het water.

 

Hoe te zwemmen als een zeemeermin zonder staart

Via onderstaand filmpje kan je precies zien wat je moet doen om te zwemmen als een zeemeermin. Het is heerlijk ontspannend om naar te kijken. Als je niet zo goed in Engels bent, geen nood! We hebben het filmpje voor je vertaald (zie tekst onder het filmpje).


 


 

  • Als je met een staart zwemt, zwem je met je gehele lichaam, dus niet alleen met je knieën. Met een zware staart aan je benen is dit veel moeilijker. Oefen dit eerst zonder een staart.
  • Zeemeerminnen kunnen onder water leven, dus je ziet bij hen geen bubbeltjes water rond hun neus. Adem daarom uit als je onder water gaat, zodat de lucht uit je longen is en er geen belletjes rond je gezicht dwarrelen. Bovendien kan je zo beter onder water blijven, want minder lucht in je longen betekent dat je beter naar beneden kunt zinken en niet steeds naar boven drijft (is best lastig hoor!).
  • Lang haar is een belangrijk kenmerk voor een zeemeermin. Beweeg je hoofd langzaam van voren naar achter of ga langzaam achterover met je hoofd, waardoor je haar mooi uitwaaiert in het water.
  • Zwem altijd met iemand samen. Als er iets gebeurt dan kan diegene je helpen. 
  • Lach! Zonder een lach ben je geen echte zeemeermin :)

 

woensdag 11 december 2019
Roos
zwemmen, zeemeermin, zeemeerminzwemmen, zwembad, verjaardagsfeestje idee, les