Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwemkleding trends van 2022 | Zwemkleding.nl

 

Ben je al aan het dagdromen over je volgende zonvakantie? De dagen die je doorbrengt aan het strand of aan het zwembad. Heerlijk afkoelen of juist heel intensief een watersport beoefenen? Wat je reden ook is om je in het water te bevinden het is misschien sowieso leuk om over de nieuwste zwemkleding trends voor dames uit de mode 2022 te lezen?

 

Wat is er hip in 2022?

Welke trend is er dit jaar in de badkleding? Is het franjes of toch mouwen? Een bikini of toch een badpak?

Het antwoord is voor iedereen verschillend, want in de mode van 2022 staat in het teken van body positivity, lichaams positiviteit. Het goed voelen in je eigen vel en dit uitstralen. Hoe doe je dit in badkleding vraag je, je misschien af. Simpel! Door zwemkleding te dragen die je leuk vindt, maar ook waar je jezelf mooi in vind.

LASCANA tankini bovenstukje ''Monroe'' met beugels (zwart of blauw)

Elk jaar een nieuwe set

Het is ook belangrijk dat je elk jaar een nieuwe set zwemkleding koopt. De reden waarom dit van belang is, is dat je gegroeid kan zijn, dat je oude set versleten kan zijn, maar ook omdat je smaak veranderd kan zijn. Dit kan ook de reden zijn, waarom je, je minder zelfverzekerd voelt in je badkleding. Vermijd dit door jezelf elk jaar te verwennen met een nieuw zwempak.

Corrigerend badpak in zwart/blauw, ook voor grote matenCorrigerend bpc selection badpak met prachtige pauwenveer print

 

Verschillende soorten zwemkleding en hun voordelen

Er is zoveel keus dat het soms maar moeilijk is om te kiezen. Want wil je een bikini, een badpak, een tankini of toch een bandeau zwem bh? Om deze keuze iets gemakkelijker te maken voor je heb ik een paar voordelen van deze verschillende soorten badkleding gevonden die ik graag met je deel.

 
 

De bikini

Dit is een van de traditionele keuzes in zwemkleding. Dit is ook een van de meest bekende, maar niet iedereen voelt zich zo zelfverzekerd in een bikini, omdat je hierin veel van je lichaam laat zien. Dit is uiteraard slechts één van de vele keuzes die je hebt en smaken kunnen verschillen. Kies daarom de zwemkleding waar je je goed in voelt. Een voordeel van een deze zwemkledij is dat het snel aan en uit te trekken is. Meestal droogt het ook snel aan de waslijn in de zomer. Dit voelt ook minder zwaar/ plakkerig op het lijf vergeleken met bijvoorbeeld een badpak. Je hebt ook een grote keuze in de verschillende soorten. Zo heb je er met beugels voor steun, maar er bestaan ook push-up varianten, bustierbikini´s en nog veel meer. Het is dus niet alleen de triangel vorm die je gewend bent.

 
 

De bandeau bikini

Dit is ook een bikini, maar in een iets andere uitvoering. Ook heeft deze verschillende soorten vormen bijvoorbeeld een met korte mouwen. De meeste bandeau´s hebben ook een vulling en dit zorgt voor net die extra steun. Dit is vooral goed als je net het water uitkomt en je bang bent dat een gewone bikini misschien wel kan afzakken.

Venice Beach 2-delige beugelbikini met animal-printHalterbikini in pastel oranje van PHAX (2-delig)Elegante beugelbikini met marine-look

 

De tankini en het badpak

Dit is zwemkledij dat veel weg heeft van een hemdje. Het verschil tussen een tankini en een badpak is dat een tankini bestaat uit twee delen namelijk het ´hemdje´ en een broekje. Een badpak is slechts één deel. Beide zijn een goede optie mocht je liever niet te veel vel laten zien. Badpakken en tankini´s heb je in verschillende modellen. Waarvan sommige wel een mooi decolleté laten zien, maar mocht je dit niet prettig vinden heb je ook modellen zonder.

 

Wij hopen een beetje informatie gegeven te hebben over de verschillende soorten badkleding en de trend van de lichaamspositiviteit, zodat je zorgeloos kan genieten van jouw ideale vakantie aan het water.

 
 
 
 
vrijdag 4 februari 2022
Lizz