Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zwemkleding aan voor het goede doel

In de nacht van 29 op 30 oktober gaat de wintertijd in. Dit betekent dat we met z’n allen een uurtje langer kunnen uitslapen. Maar dit extra uurtje kan ook sportiever besteed worden, namelijk door te zwemmen voor het goede doel. Sportfanaten kunnen zaterdagnacht hun zwemkleding uit de kast trekken en meedoen aan de Wintertijd Challenge, georganiseerd door de Stichting Spieren voor Spieren. Het evenement vindt plaats op het sport- en recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven.

 

Het doel van de Wintertijd Challenge is aandacht vragen voor de 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte en zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek, behandeling en snellere diagnoses. Tijdens het evenement wordt niet alleen gezwommen, maar deelnemers kunnen ook hardlopen of schaatsen. Van 2:00:00 am (zomertijd) tot 2:00:01 am (wintertijd) is het de bedoeling zoveel mogelijk baantjes te trekken of rondjes te rennen of schaatsen. De ideale kans om je ren-, schaats- of zwemkleding weer eens aan te doen en bij te dragen aan de verbetering van kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte.

 

 

Zwemkleding voor teams

Iedereen kan meedoen aan de Wintertijd Challenge. Je kunt ervoor kiezen in je eentje mee te doen en een persoonlijk record te breken, maar ook teams van vijf personen kunnen meedoen. In dat geval is het leuk om als team dezelfde ren-, schaats- of zwemkleding te dragen. Kosten om mee te doen bedragen 25 euro; teams betalen 375 euro. Dit geld wordt onder meer gebruikt om onderzoek te doen naar de spierziekte SMA. SMA is een van de meest voorkomende oorzaken van kindersterfte.

Dansen in zwemkleding

Deelnemers aan de Wintertijd Challenge kunnen om middernacht alvast in de stemming komen in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Hier vindt een warming-up party plaats onder leiding van Spieren voor Spieren ambassadeur Louis van Gaal en fitness goeroe Duco Bouwens. Lekker dansen om de spieren warm te maken, al dan niet in je ren-, schaats- of zwemkleding, kan op de muziek van DJ Peter Snijders. Veel plezier!

woensdag 26 oktober 2011
Mirjam
Zwemkleding, Wintertijd Challenge