Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zorg goed voor jezelf, ook tijdens zonnen!

Shocking nieuws afgelopen woensdag in de Telegraaf: de vele huidkankergevallen zouden wel eens te wijten kunnen zijn aan de populaire bikini’s. Weinig verhullende zwemoutfits gecombineerd met niet voldoende insmeren, zorgen ervoor dat je lichaam te veel wordt blootgesteld aan zonlicht. Amerikaanse onderzoekers hebben zich over de zaak gebogen en kwamen na jaren analyse tot deze conclusie. Ga je nog op weg naar de zon in de herfstvakantie? No worries, want de volgende tips helpen je de UV-straling zo veel mogelijk te beperken.

 

 

Tip 1: badpak

Om je lichaam zo min mogelijk bloot te stellen aan de letterlijk killing UV-straling, is een badpak een goede optie. Zo laat je al een stuk minder van je lichaam zien. Vind je een badpak niet sexy genoeg? Een monokini kan ook helpen!

 

Tip 2: insmeren!

Insmeren, insmeren en insmeren is onze tweede tip. Niet pas wanneer je benen rood beginnen te worden, maar minimaal 20 minuten voordat je je blootstelt aan de zon. Dus: ga je een dagje naar het strand? Zorg er dan voor dat je je goed insmeert voordat je vertrekt.

 

Voel je de zon na een tijdje weer branden? Smeer je dan nog een keer in! Beter te veel dan te weinig, zeg maar. Beter nog: laat een hot guy je insmeren! Kies wel een zonnebrandcrème die bij jouw huidtype past. Je verbrandt ook sneller als je lichaam nat is. Droog daarom je lichaam af zodra je je handdoekje weer opzoekt!

 

Tip 3: hoedjes

Eén van de grootste trends van dit jaar zijn hoedjes. The bigger, the better is het motto. En het toeval wil dat deze hoeden je hoofdhuid beschermen tegen verbranden!

 

Tip 4: dagcrème

Voor degenen die thuisblijven deze herfst/winter: ook zonder dat de zon schijnt wordt je huid blootgesteld aan UV-straling. Gebruik daarom een dagcrème met UV-bescherming voor optimale bescherming.

 

Met deze tips ben je al goed op weg om je te beschermen tegen de zon. Dus ga je shoppen in de sale? Denk dan even aan onze tips, misschien helpen ze je een goede keuze te maken. 

 

zaterdag 11 oktober 2014
Esther
Zwemkleding, UV-straling, zonnen, vakantie