Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zonnebrandcreme: optimale huidbescherming

Met dat de zomer nu echt in aantocht is, is het tijd om de zonnebrandcrème uit de kast te halen. Het is heel belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Als je huid verbrandt is het niet alleen ontzettend slecht voor je huid, maar het doet ook nog eens erg veel pijn en het is niet het mooiste gezicht. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om je op de juiste manier in te smeren.

 

Niet alleen als de zon schijnt is het belangrijk je in te smeren. Ook als het een bewolkte dag is kan je verbranden of zijn de UV stralen slecht voor je huid. De zon brandt namelijk recht door de wolken heen en zo komt de straling toch nog op je lichaam.

 

 

Het is verstandig om bijvoorbeeld een dagcrème aan te schaffen met UV-bescherming. Daarnaast moet je je goed insmeren als je bijvoorbeeld een dagje naar het strand gaat of gewoon gaat shoppen. Het beschermen van je huid is ontzettend belangrijk, omdat verbranding van je huid ernstige schade kan veroorzaken. Zo heb je meer kans op huidkanker en andere huidziektes. Een bescherming met factor 15 is dan zeker minimaal. Voor kinderen is het verstandig minimaal 30, en anders factor 50 te gebruiken. En vergeet niet je regelmatig in te smeren, anders is de werking nog niet voldoende. Voor kinderen is het ook handig zonnebrandcreme te kopen waarmee je ze maar één keer per dag hoeft in te smeren. Dan kunnen ze zorgeloos spelen zonder te verbranden!

 

Naast dat het slecht is voor je huid is het ook erg onprettig als je bent verbrand. Je kan niet lekker warm douchen omdat het zeer doet. Ook is het niet erg charmant als je lichaam verbrand is. Het ziet er een beetje gek uit. Dus voorkom onnodige pijn en gênante situaties en smeer je lekker in met de verschillende goede zonnebrandcrèmes. 

 

zaterdag 15 juni 2013
Esther
Zonnebrandcrème, bescherming, UV-stralen, ongezond