Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zo wordt zwemles weer leuk

Veel kinderen vinden zwemmen gelukkig leuk om naartoe te gaan. Toch geldt dit niet voor alle kinderen. Motivatie is een ontzettend belangrijk onderdeel van zwemles. Wanneer een kind niet toe is aan zwemles, of er een angst voor heeft ontwikkeld, kan het traject van leren zwemmen eindeloos duren. En dat is niet leuk voor zowel ouder als kind. Daarom vertellen wij jou welke tips kunnen helpen om zwemles weer leuk te maken.

 

Tip 1: Begin pas wanneer het kind eraan toe is

Begin pas met zwemlessen wanneer je kind het eraan toe heeft. Bij het ene kind is dat al bij vier jaar oud, bij het andere kind pas bij ongeveer zeven jaar ouder. Het is belangrijk dat je kind sterk genoeg is om zwemles goed vol te houden, bij hele kleine kindjes is dat vaak nog niet het geval. Ook is het belangrijk dat ze mee kunnen doen in een klasje en de aandacht er tijdens de les bij kunnen houden. Dat maakt het voor ons makkelijk, maar het is ook een voorwaarde om veilig te leren zwemmen. 

 

Tip 2: Een motivatie

Iede zwemschool gaat er anders mee om, maar een motivatiesysteem werkt over het algemeen goed om zwemles leuk te houden. Vaak krijgen kinderen een sticker of een briefje wanneer ze naar een volgende stap in het lesprogramma gaan. Het zwemdiploma kan dan nog even duren, maar deze tussenstap hebben ze in elk geval gehaald.

 

                        

 

 

Tip 3: Zwemmen in het weekend

Probeer het zwemmen niet te beperken tot alleen de zwemlessen. Kinderen die op vakantie en in het weekend ook met hun ouders gaan zwemmen, blijken zwemles ook leuker te vinden. Het zwemmen wordt dan mentaal niet gekoppeld aan een verplichting, maar aan een leuke activiteit. Het helpt natuurlijk als je als ouders zelf ook plezier beleeft aan het zwemmen. Ga dan ook niet alleen oefenen, maar vooral ook veel spelen in het water. Gebruik speelgoed en ga van de glijbaan af. Kortom: geen verplicht nummertje, gewoon lekker zwemmen! Zo wordt zwemles weer leuk.

 

Tip 4: Maak het niet te ‘groot’

Het is natuurlijk goed om de angst of weerstand van  je kind tegen zwemles te erkennen. Probeer het alleen niet te beladen te maken. Houd het luchtig en probeer er samen een oplossing voor te bedenken.

 
dinsdag 26 juli 2022
Lizz