Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zo word je snel bruin!

De zomer is aangebroken en al je vriendinnen worden steeds bruiner en bruiner. Maar wat jij ook probeert, je wordt maar niet bruin. Hoe kun je dan toch op een veilige manier zo snel mogelijk bruin worden? Wij zochten naar de beste tips om net zoals je vriendinnen een mooie zongebruinde huid te krijgen. Zo word je snel bruin zonder je huid te beschadigen. Want sneller bruin worden kan ook jíj voor elkaar krijgen!

 

LET OP: smeer je áltijd in met zonnebrand voor je de zon in gaat. Het is belangrijk om je huid goed te beschermen. Ook met zonnebrand word je bruin. En vergeet nooit: iedere huidskleur is prachtig!

 

   

 
 

Verzorg je huid

Als je snel bruin wil worden, start je dagje zonnen dan met het verzorgen van je huid. Je kunt je huid namelijk een beetje helpen om een egale kleur te krijgen en je huid makkelijker bruin te laten worden. Scrub daarom minimaal 24 uur voordat je de zon in gaat je lichaam met een milde scrub. Je verwijdert dan de dode huidcellen en het zorgt er voor dat je minder snel gaat vervellen. Als je nieuwe huid te fresh is, verbrandt deze ook weer sneller en dat willen we niet! Na het zonnen is het belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden met vochtinbrengende crème én om veel water te drinken.

 

Smeer je goed in

Voordat je lekker gaat zonnen, vergeet je dan niet goed in te smeren met zonnebrandcrème. Door zonnebrandcrème kun je namelijk sneller bruin worden. Als je zonder bescherming de zon in gaat verbrand je veel te snel. Met zonbescherming kun je iets langer blijven zitten. Ook bevatten ze tegenwoordig niet alleen beschermende elementen, maar verzorgen en hydrateren de huid ook, waardoor je veel langer van je zongebruinde huid kan genieten.

 

 

       

 

Zon met mate

Opbouwen is de key. Wees niet gelijk teleurgesteld als je na een paar dagen zonnen nog niet bruin bent, het komt echt! Het duurt alleen iets langer… Geef dus niet na twee keer in de zon liggen al op. Het is belangrijk om steeds een beetje zon te pakken. En wanneer je lichaam een beetje verkleurt, zal het steeds sneller gaan. Ga dus alsjeblieft niet zonder zonnebrand úúúúren in de zon liggen. Dat is juist waar het vaak fout gaat. Op deze manier verbrand je juist heel snel en hierdoor vervel je weer. Dat is niet alleen ongezond, maar daarnaast verdwijnt je opgebouwde kleur. Blijf daarom niet al te lang in de zon en smeer je altijd goed in met zonnebrand!

 

          

 
 

Eet je bruin

Jaja, zelfs je eten bepaalt of je sneller bruin kunt worden. De bekendste producten die kunnen helpen bij het snel bruin worden zijn wortels en tomaten. Deze producten bevatten betacaroteen, dat wordt omgezet in vitamine A in het lichaam. De caroteen ondersteunt de aanmaak van melanine, dat de huid verkleurd. Andere producten als paprika, courgette maar ook fruitsoorten als mango’s en perziken kunnen je helpen om sneller bruin te worden.

 

Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Drink veel water. Voor, tijdens en na het zonnen. De zon droogt je namelijk uit, dus je moet goed gehydrateerd blijven. Dit voorkomt hoofdpijn en zorgt ervoor dat je een mooie bruine glow krijgt en deze behoudt. Gebruik ook aftersun om je huid te laten rusten en te helpen met herstellen.

 

 

          

 
 
 
 

 

zaterdag 31 juli 2021
Mihaila