Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zó voorkom vergeling van je badkleding

Zwemkleding met de hand wassen

Zon, zee en strand en mooi weer. Jouw dag kan niet stuk. Tot je ontdekt dat je nieuwe badpak of bikini van kleur verschiet! Lees: geel wordt. “Dit kan toch niet waar zijn?”, denk je. Die heb ik net nieuw gekocht. Geen paniek! Met deze handige tips kun je jouw badkleding in topvorm houden en vol vertrouwen blijven stralen aan de rand van het zwembad of de zee. Lees verder en ontdek hoe je het drama van verkleuren voorkomt.

Of je nu geniet van een duik in het zwembad of een ontspannen dagje aan het strand, badkleding is onze trouwe metgezel tijdens de warme zomerdagen. Maar dan begint je favoriete  bikini of zwembroek plotseling te vergelen. Dan slaat de stemming wel om. Geen zorgen, we geven je graag de gouden tips om ervoor te zorgen dat jouw badkleding altijd stralend en als nieuw blijft: 

1. Spoel je badkleding direct na het dragen uit

De eerste en belangrijkste stap om vergeelde badkleding te voorkomen, is door je outfit direct na het zwemmen uit te spoelen. Chloor en zout kunnen funest zijn voor de kleur en kwaliteit van de stof. Dus, zodra je uit het water stapt, spring je onder de douche en geef je jouw badkleding een liefdevolle spoelbeurt met koud water.

2. Gebruik geen agressieve zeep of wasmiddel

Een goede verzorging begint bij het wassen van je badkleding. Kies altijd voor een mild wasmiddel dat speciaal is ontworpen voor delicate stoffen. Agressieve zepen vervagen de kleur en beschadigen de stof. Geef je badkleding de zachtaardige behandeling die het verdient.

3. Handwas je badkleding

Laten we eerlijk zijn, je badkleding is geen fan van de wasmachine. Geef het wat extra liefde en was het met de hand. Een voorzichtige massage is alles wat je nodig hebt om vuil en zonnebrandcrème te verwijderen. Vergeet niet, jouw badkleding verdient een VIP-behandeling! En pas op: laat nooit je badkleding te lang in een sopje staan. Badkleding laten weken is uit den boze.  Wasmiddel is niet goed voor de stof als je het te lang weekt en het tast het elastiek ook aan. Was het en spoel het daarna meteen goed uit. 

4. Was je badkleding apart

Badkleding is delicaat en beschadigd snel  door wrijving met andere kledingstukken. Laat het niet in de knel komen en was het altijd apart van ander wasgoed.

5. Vermijd drogers en direct zonlicht

Wees lief voor je badkleding en gooi het niet in de droger! Laat het op natuurlijke wijze drogen, het liefst in de schaduw. Overmatige hitte kan de kleuren vervagen.

6. Wees voorzichtig met zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is de UV-bescherming voor onze huid, maar een vloek voor onze badkleding. Breng het aan voordat je je badkleding aantrekt, bijvoorbeeld na het douchen, Zo voorkom je vlekken en vergeling van de stof. 

7. Ververs je badkleding regelmatig

Last but not least, onthoud dat badkleding nooit het eeuwige leven heeft met al die avonturen en zwempartijen. Gun jezelf daarom af en toe een nieuw exemplaar, zo blijf je altijd stralen in het nieuwste badmode-trend.

Volg deze simpele stappen en je zult versteld staan van hoe lang jouw favoriete badkleding mooi blijft! Geen vergeeld drama meer, alleen maar zonnige dagen in stijl!

En psssst:  nu je weet hoe je jouw badkleding langer goed blijft, hoef je niet meer te twijfelen aan de aanschaf van die ene bikini of badpak. Je kunt ze met een gerust hart aanschaffen! 

Die witte bikini of dat comfortabele badpak met pasteltinten doen jouw gebruinde huid straks extra stralen.

 

dinsdag 25 juli 2023
Yvette