Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zo verzorg je jouw haar in de zomer

De zomer is een fijn seizoen als het aankomt op mooi weer, zomerse kleding en gebruinde huidjes. Helaas is de zomermaand niet alleen maar fijn want voor je haar is de zomer het slechte seizoen. Gelukkig kun je met de onderstaande tips al de schade zo veel mogelijk beperken. 

 

Shampoo en conditioner 

Alles begint al bij het gebruik van de juiste shampoo en conditioner. Het is erg belangrijk om in de zomermaanden een shampoo en conditioner te gebruiken die een diepe voeding geeft. Je haar droogt door de zon en zeewater uit en heeft extra voeding nodig. Wees in de zomermaanden dan ook zeker niet te zuinig met conditioner. Gebruik een flinke dot voor in je haar en laat het extra lang intrekken. Wij gebruiken in de zomermaanden de Dove ultieme nourishment shampoo en conditioner. Deze zijn rijk aan nutriënten, proteïnen en Buuriti olie. Het voedt je haar diep, verstrekt en maakt het zacht en soepel.

 

Haarmasker 

In de zomer is het gebruik van een haarmasker essentieel. Je kunt er voor kiezen om dit één keer per week te gebruiken of vaker. Zelf gebruiken wij in de zomermaanden zeker drie keer per week een haarmasker. Een haarmasker voedt nog meer dan een conditioner en maakt je haar zijdezacht. Een perfect haarmasker is de Moroccanoil intense hydrating mask. Dit masker hydrateert, conditioneert en verbetert de elasticiteit van het haar. Voor een nog betere werking laat je het haarmasker de hele nacht intrekken (handdoek om je haar als je slaapt). De volgende morgen spoel je het haarmasker uit en je haar voelt alsof je net van de kapper komt.

 

Treatment

Om je haar gedurende de dag te beschermen tegen de zon is het erg belangrijk om je haar -elke morgen- te voorzien van een treatment. Dit is een olie die je elke dag in je haar kan inbrengen. De olie brengt je alleen aan in het verlengde van je haarpunten om vet haar te voorkomen. Doordat de treatment een laagje over je haar heen brengt als het ware bescherm je je haar tegen de zon. Tegelijkertijd wordt het gevoed en voelt het heerlijk zacht aan. Een heerlijke treatment is de Moroccanoil treatment 

 

Styling

Zodra je je haar gaat stylen of föhnen is het heel erg belangrijk om je haar te beschermen. Zeker in de zomermaanden is dit van groot belang omdat je haar al sneller beschadigd door invloeden van buitenaf. Het beste kun je hitte apparaten vermijden maar als je deze toch gebruikt is het slim om deze op de allerlaagste stand te zetten. Voordat wij gebruik maken van deze apparaten is het belangrijk om een serum aan te brengen die hittebestendig is. Een perfecte serum is die van Frizz-Ease John Frieda. Deze serum corrigeert pluizig haar en is voor alle haartypen geschikt. 

 

Miracle reconstructor 

Naast het gebruik van een haarmasker is het ook heel erg belangrijk om één á twee keer per week een miracle reconstructor te gebruiken. Zo'n miracle reconstructor herstelt direct je haar en zorgt dat het vochtgehalte van je haar weer herstelt. Je haar voelt een stuk minder stug en droog aan. Het lijkt misschien overbodig maar dat is het niet. Voor dit soort producten is het merk Aussie uiterst geschikt. Deze zijn voorzien van Australian balm mint wat erg goed is voor je haar. De miracle reconstructor hoef je maar drie minuten in te laten trekken. 

 

Het lijkt misschien veel, maar deze stappen zijn echt nodig in de zomer. Je haar krijgt ontzettend veel te verduren door o.a de zon, chloor- en zeewater. Gebruik daarom ook zo vaak mogelijk een zonnehoed of petje om de schade door de zon zoveel mogelijk te beperken. Al de bovenstaande producten die genoemd zijn, zijn te koop bij o.a. de bekende drogisterijketens Etos en het Kruidvat. Moroccanoil is te koop bij kappers en JohnBeerens.nl.

 

maandag 20 juli 2015
Jhemyla
Shampoo, conditioner, serum, treatment, haarmasker, verzorging