Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tankini’s: zo stijl je het deze zomer!

 

Wat is een tankini?

 
We horen je denken: een tankini? Zoals de naam al een beetje verklapt, is dit een tweedelig badkledingstuk voor vrouwen dat bestaat uit een tanktop-achtige bovenkant en een bikinibroekje. Het is daarmee een stijlvol alternatief voor een traditionele bikini of badpak. De tankini biedt meer bedekking en comfort dan een bikini, maar geeft tegelijkertijd de vrijheid en het gemak van een tweedelig ontwerp.
 
De bovenkant van een tankini heeft meestal een langere lengte en bedekt vaak de buik, waardoor het een populaire keuze is voor vrouwen die zich iets meer willen bedekken of die zich niet comfortabel voelen in een bikini. De stijlen en ontwerpen van tankini's variëren, van eenvoudige en klassieke modellen tot trendy patronen, prints en versieringen.
 
Een tankini biedt talloze voordelen, zoals de mogelijkheid om de pasvorm aan te passen aan je eigen lichaamsvorm, omdat de boven- en onderkant vaak apart verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Dit maakt het ook handig voor vrouwen met verschillende maten voor hun boven- en onderlichaam. Ideaal - die struggle is namelijk echt vreselijk. Wie heeft het ooit verzonnen dat je boven dezelfde maat moet hebben als onder?
 

Een tankini is populair om verschillende redenen:

 

1. Meer bedekking met een tankini 

 
Een tankini biedt meer bedekking dan een traditionele bikini. Het langere bovenstuk bedekt vaak de buik, waardoor vrouwen zich comfortabeler en zelfverzekerder kunnen voelen. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor vrouwen die zich niet volledig bloot willen geven, maar toch willen genieten van een tweedelig badkledingstuk.
 
2. Een tankini is ontzettend veelzijdig
 
Tankini's zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, ontwerpen en lengtes. Er zijn talloze opties om uit te kiezen, zoals haltertops, bandeau-stijlen, tanktops met verstelbare bandjes en nog veel meer. Hierdoor kunnen vrouwen een tankini vinden die past bij hun persoonlijke stijlvoorkeuren en lichaamsvorm.
Pasvorm: Een groot voordeel van de tankini is dat de boven- en onderkant vaak apart verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Dit maakt het mogelijk om een tankini te kiezen die perfect aansluit op de individuele lichaamsvorm en -grootte. Vrouwen kunnen dus een tankini vinden die goed past bij hun bovenlichaam en onderlichaam, zelfs als ze verschillende maten hebben.
 
3. De oplossing voor gemak en comfort
 
Een tankini biedt het gemak en de praktische voordelen van een tweedelig badkledingstuk. Het is eenvoudiger om naar het toilet te gaan, omdat je alleen het broekje hoeft uit te trekken. Bovendien kan de tankinitop gemakkelijk worden aangepast en biedt het vaak meer ondersteuning dan een bikini.
 
4. Steel de show met een tankini op het strand
 
Tankini's zijn verkrijgbaar in talloze trendy ontwerpen, kleuren en prints. Hierdoor kunnen vrouwen hun persoonlijke stijl tot uiting brengen en er modieus uitzien bij het zwembad of op het strand. De veelzijdigheid van tankini's maakt het mogelijk om verschillende looks te creëren en te experimenteren met verschillende combinaties.
 

Tankini stijlen doe je zo!

 
Dat een tankini stijlvol is, mag duidelijk zijn. Maar hoe combineer je zo’n tankini? Of je nu kiest voor een casual, sportieve, bohemien, glamoureuze of mix-and-match stijl, met een tankini kan je eindeloos variëren en jezelf laten stralen op het strand of bij het zwembad. Hier zijn 5 verschillende manieren om een tankini op een trendy manier te stylen:
 
1. Casual strandlook
 
Combineer je tankini met een losse, luchtige strandbroek of een zwierige maxirok. Voeg een strohoed, een oversized zonnebril en een paar sandalen toe voor een ontspannen en moeiteloze zomerse uitstraling.
 
2. Sportieve chic
 
Ga voor een sportieve look door je tankini te combineren met een korte legging of sportshorts. Voeg een paar sneakers toe en draag een zonneklep om je gezicht te beschermen tijdens je actieve strandactiviteiten. Deze stijl is perfect voor een potje beachvolleybal of een lange strandwandeling.
 
3. Boho beach style
 
Geef je tankini een bohemien uitstraling door er een losse, gehaakte tuniek of kimono overheen te dragen. Voeg een paar opvallende sandalen met franjes toe, samen met enkele kleurrijke enkelbandjes. Maak de look af met een oversized rieten tas en enkele natuurlijke accessoires, zoals schelpenkettingen of houten armbanden.
 
4. Glamoureuze poolparty
 
Voor een chique en glamoureuze look tijdens een poolparty, combineer je je tankini met een lange, transparante strandjurk. Kies voor metallic sandalen en draag grote, glinsterende oorbellen. Voeg een brede zonnehoed toe en neem een elegante clutch mee voor een vleugje glamour bij het zwembad.
 
5. Mix-and-match
 
Een geweldige eigenschap van een tankini is dat je de top en het onderstuk kunt mixen en matchen. Kies voor een contrasterende kleur of patroon voor de top en het onderstuk om een speels en uniek effect te creëren. Experimenteer met verschillende combinaties en accessoires om je eigen persoonlijke stijl te laten zien.
 
Overtuigd? Shop hier de leukste tankini’s.  

 

maandag 17 juli 2023
Ilse