Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zo houd je je zwemkleding mooi

Je wilt natuurlijk van elk zonnestraaltje optimaal genieten. In de zomer relax je daarom het liefst op het strand of aan het zwembad. Zo krijg je een gezond bruin kleurtje en vermaak jij je in het heerlijke koele water. Dat doe je uiteraard het liefst in je favoriete bikini of badpak die je mooi wilt houden.Volg daarom onderstaande tips op.

Pas op met zonnebrandcrème

Als je gaat zonnen is het verstandig een zonnebrandcrème te gebruiken tegen schadelijke uv-straling. Dat voorkomt dat je huid niet verbrandt.Maar in veel crèmes zitten bepaalde stoffen die het materiaal van je zwemkleding kunnen verkleuren of aantasten. Je kunt je dus het best een half uur van tevoren insmeren voor je de zon in gaat. Zo kan de crème goed intrekken en kun je je zwemkleding met een gerust hart aantrekken. Mocht je je toch insmeren terwijl je je bikini of badpak aanhebt, vermijd dan dat de crème in contact komt met je zwemkleding.
 

Wassen

Chloor, zonnebrandcrèmes, deodorant en zout water zijn funest voor je zwemkleding. Spoel daarom je zwemkleding meteen na het zwemmen uit met zoet, chloorvrij en koud water. Daarmee verwijder je alvast het meeste zout, chloor en andere middelen. Thuis kun je je zwemkleding het best in koud water op de hand wassen met een beetje wasmiddel. De meeste zwemkleding kan wel in de wasmachine, maar die zorgt al snel voor slijtage van je bikini of badpak. 
 

Goed drogen 

Is je bikini drijfnat na het zwemmen of het wassen? Goed uitwringen lijkt dan de beste optie, maar doe het niet! Door de draaibewegingen verzwakt de elasticiteit in je zwemkleding waardoor je mooie bikini gaat lubberen of slijt. Je kunt het beste je zwemkleding mooi uitrollen en vervolgens in de open lucht, het liefst in de schaduw, te drogen hangen. Wanneer het niet buiten kan, hang je je zwemkleding binnen over een droogrek. Stop je zwemkleding in ieder geval nooit in de droger. 
 
 
 
Bron afbeelding: weheartit.com
woensdag 22 augustus 2012
Mirjam
bikini, badpak