Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zo ga jij veilig snorkelen op vakantie

zo ga jij veilig snorkelen op vakantie

Snorkelen is, als je je gezonde verstand gebruikt eigenlijk helemaal niet zo gevaarlijk. Toch zien we dat mensen gekke dingen kunnen doen, helemaal op vakantie. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt hoe jij veilig kan gaan snorkelen op vakantie. Je wilt natuurlijk niet dat er ongelukken gebeuren.
 

Ga niet alleen snorkelen

Ze zeggen altijd dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Dat is dat ook vaak zo. Er kan namelijk altijd wel wat gebeuren. Dan is het fijn dat er iemand in de buurt is die je kan helpen en zo nodig kan redden. Dit is dan ook de grootste reden dan duikers nooit alleen gaan duiken. Er is namelijk altijd een kans dat er iets gebeurt. Samen snorkelen is dus niet alleen leuker, maar ook veel veiliger. Bij het snorkelen hoef je daarbij niet met twee man in de zee te zitten. Als er toezicht is vanaf de kans of een boot is het al meer dan voldoende. Wij raden wel aan om in het water te gaan wanneer kinderen gaan snorkelen. Kinderen raken namelijk altijd snel in paniek wanneer er iets onverwachts gebeurt.

 
 
 
 

Blijf bij de kust of boot

Als je nog niet zoveel ervaring hebt met snorkelen kan je beter te veilig bezig zijn dan onveilig. Beginnende snorkelaars verkijken zich namelijk heel erg snel. Ze verkijken zichzelf het meeste op hun eigen zwem- en snorkelcapaciteiten en uithoudingsvermogen. Het risico van uitputting ligt namelijk op de loer. Zorg er daarom ook voor dat je dicht bij de kust of boot in de buurt bent. De reden hierachter is dat je dan namelijk heel erg snel weer op de kant zit. Anders moet je namelijk nog een heel stuk zwemmen wat al heel erg zwaar is. Beginnende snorkelaars kunnen daarom ook eerst oefenen dicht aan de kust. 

 
 
 
 

Kijken doe je met je ogen

Raak absoluut geen dieren aan. Je hebt niet voor niks een duikbril op. Je hebt je ouders vast wel eens horen zeggen “Kijken doe je met je ogen!”. Raak dan ook geen dieren of planten aan. Let hierbij ook zeker op de bodem waar je staat. Er kunnen namelijk zee-egels en koralen zijn waar jij heel erg last van kan krijgen. Doe daarom ook waterschoenen aan om je voeten te beschermen. Je wilt namelijk niet de rest van je vakantie rond lopen met zere voeten. De meeste waterdieren zullen trouwens ook zelf het contact wel vermijden. Ga ook geen vissen opjagen. In het water waar echt gevaarlijke dieren voorkomen kun je beter niet gaan zwemmen. denk daarbij niet alleen aan haaien, maar ook aan kwallen en slangen. Deze dieren kunnen je namelijk ook heel erg zeer doen. Het is dan ook erg belangrijk dat je gaat genieten van je vakantie en de zee en niet met pijn rond moet lopen of misschien nog wel het ergste, de dieren opgaat jagen. Ook dieren kunnen rare dingen doen wanneer ze zich onveilig voelen. Voordat je het weet loop jij met pijn rond. 

 
 
 
 

 

vrijdag 6 augustus 2021
Lizz