Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zo bescherm jij je kind tegen de zon

Zo bescherm jij je kind in de zon

Uit een onderzoek dat het KWF heeft gedaan blijkt dat veel kinderen ernstig verbrand is door de zon. Verbranding op jonge leeftijd verdubbelt de kans op huidkanker, en daarom het belangrijk om je kind goed te beschermen tegen de zon. Maar hoe doe je dat? Dat lees je hier.
 

Gebruik zonnebrandcrème

Het eerste waar mensen aan denken wanneer je zegt dat je, je kind moet beschermen tegen de zon is zonnebrand. Toch zie je nog vaak mensen twijfelen welke zonnebrand ze dan precies moeten gebruiken. We raden niet specifiek kinderzonnebrand aan. Als ouder wil je het beste voor je kind. Het is dan ook erg belangrijk om te kijken welke producten jij goed vindt en hoe je kind daarop reageert. We kunnen wel een advies geven over de sterkte van de zonnebrand die je moet gebruiken. Gebruik zeker minstents factor 30 of 50 en houd baby’s uit de zon. Vaak zien we dat deze producten minder toegevoegde *stoffen hebben zoals parfum. Dat is heel erg mooi meegenomen, want een kinderhuid is een stuk dunner dan die van een volwassene. De kinderhuid is hierdoor extra kwetsbaar voor de zon. Dat betekent, smeren, smeren en nog eens smeren! Beter een keer te veel dan een keer te weinig.

 
 
 
 

Geeft uv-kleding de beste bescherming?

We horen je denken, ik mijn kind toch ook normale kleding laten dragen? Nee, niet alle kleding beschermt even goed tegen uv-straling. Het hangt onder andere van de stof, textiel en vochtigheid van de stof. Uv-kleding  beschermt de huid het beste tegen uv-straling. Uv-kleding biedt namelijk een hele hoge bescherming aan en deze bescherming blijft ook wanneer de kleding nat wordt. Je kind is dus extra goed beschermd wanneer hij of zij uv-kleding gebruikt. Uv-kleding is dan ook zeker een belangrijke aanvulling op het smeren met zonnebrand en het opzoeken van de schaduw. Je kan er ook voor kiezen om de huid te bedekken met gewone kleding of een handdoek. Let hierbij wel op het materiaal wat je kind draagt. Hoe lichter van kleur en hoe dunner de stof, des te meer uv-straling de kleding doorlaat. Wanner je gewone kleding nat wordt werkt het ook nog maar voor de helft. Normale kleding laat dan namelijk nog meer uv-straling door wanneer het nat is. 

 
 
 
 

Zoek de schaduw op

Vaak zie je dat mensen al heel erg vroeg naar het strand gaan om een plekje in de zon te scoren. Wanneer je met kinderen naar het strand gaat raden we je aan om ook een plekje te hebben waar schaduw is. Het is namelijk heel erg belangrijk dat jij je kind ook in de schaduw laat. Helemaal tussen 12:00 en 15:00. De zon is dan namelijk het schadelijkst. Zoek met je kinderen tijdens deze uren dan ook zeker een plekje op in de schaduw. Wanneer je kind of kinderen jonger dan 1 jaar is raden wij je aan om hem of haar helemaal uit direct zonlicht te houden. Deze huid is dan nog te gevoelig om in direct zonlicht te lopen. Helemaal tijdens de sterkte uren.

 
 
 

 

donderdag 29 juli 2021
Lizz