Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zo bescherm je je kleintje in de zon

Lekker met je kleintje naar het strand? Met deze tips zorg jij ervoor dat jullie beiden niet verbranden. 

 

Hou je baby uit de zon 

Babyhuidjes zijn kwetsbaar. Hierdoor zijn ze extra gevoelig voor uv-straling. Doordat een babyhuid sneller groeit dan de huid van een volwassene, heeft een babyhuid minder tijd om de huid te herstellen. Dit betekent dat  wanneer je kindje verbrand, hij of zij op latere leeftijd grotere risico's heeft op huidkanker.  Dit wil natuurlijk niemand. Daarom is hier de eerste en belangrijkste tip: hou je baby uit de zon! Zoek zoveel mogelijk de schaduw op of zet een parasol of tentje op. 

 

Smeren, smeren, smeren 

Zelfs in de schaduw van een parasol kun je verbranden! Daarom is het belangrijk om je goed in te (blijven) smeren met zonnebrandcrème. Kies voor jezelf en je baby de hoogste factor. Veel merken hebben ook zonnebrand voor de allerkleinsten. In tegenstelling tot wat veel merken beweren, is geen enkele zonnebrand 100% waterproof. Smeer je daarom altijd weer in na het zwemmen.

 

UV zwemkleding 

Voor extra veiligheid kun je ook kiezen voor uv zwemkleding! Deze zwemkleding heeft een zonafwerende functie en beschermt je kleintje dus tegen uv-straling en verbranding. Ook geschikt voor kinderen die graag (langere) tijd in het water spelen. Let op! Smeer de huid die niet is bedekt altijd goed in met zonnebrandcrème. Bekijk deze leuke uv-werende zwempakjes voor peuters hieronder. 

 

 

Zonnepetje voor je baby

Een zonnepetje staat niet alleen leuk, het is ook een belangrijk kledingstuk ter bescherming voor je kleintje in de zon. Sommige baby's hebben geen volle bos haar. Hierdoor is hun hoofdhuid en nek heel kwetsbaar voor de zon. Een uv-werend zonnepetje is voor je kleintje dus essentieel. Niet alleen om te verkomen dat je kleintje verbrand, maar ook om een zonnesteek te voorkomen! 

Baby cool

Naast de huid van je kleintje moet je natuurlijk ook denken aan de oogjes. Geen enkel babytje is te klein voor een hippe zonnebril! Denk hierbij wel aan een zonnebril met uv-werende glazen. Vind je baby het niet fijn om een zonnebril op te hebben? Een zonneklep of zonnepetje met klep volstaat dan natuurlijk ook. 

 

Toch verbrand?

Is je kleintje ondanks alle goede zorgen toch verbrand? Smeer hem of haar dan direct in met aftersun en ga naar een koele locatie uit de zon. Let goed op of je baby koorts of andere symptomen heeft zoals braken.

Ga in dat geval dan direct naar een huisarts. Zorg er verder voor dat je kleintje genoeg vocht binnenkrijgt. Voor de hele kleintjes is dit moedermelk, als kinderen wat ouder zijn dan is water of flessenvoeding ook goed. Een lauw badje of washandje kan ook voor verkoeling zorgen.

 

Wat je vooral niet moet doen is producten als vaseline gebruiken! Gebruik altijd aftersun of een vochtinbrengende crème. Alle producten die olie bevatten zijn (even) uit den boze. Ook het toedienen van een aspirine wordt sterk afgeraden. Ten slotte is het niet verstandig om ijs op de verbrande huid te leggen. Koel daarom altijd met lauw water! En de allerlaatste tip is toch wel: probeer het ten alle tijden te voorkomen. 

 
 

 

 

 

vrijdag 31 januari 2020
Lizz
baby, zwemkleding, zon, uv, verbranden, kinderen