Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zo bescherm je je kind in de zon

Lekker met je kinderen naar het strand? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je kinderen mogen natuurlijk niet verbranden. Wij geven jou tips hoe jij en je kinderen niet verbranden!

 

Houd je baby uit de zon

Babyhuidjes zijn zo kwetsbaar. Daardoor zijn ze extra gevoelig voor uv-straling van de zon. Een babyhuid groeit sneller dan de huid van een volwassene, dat betekend dat een babyhuid minder snel hersteld. De kans is dan groot dat je baby op latere leeftijd grotere risico's heeft op huidkanker. Het is dus belangrijk om je baby uit de zon te houden en goed in te smeren. Zoek zoveel mogelijk schaduw op en zet een parasol of een tentje op.

 

Baby zonnepet

Een zonnepet staat niet alleen heel schattig, maar het is ook een belangrijk kledingstuk te bescherming tegen de zon. Sommige baby's hebben nog niet zo veel haar, hierdoor is hun hoofdhuid en nek heel kwetsbaar in de zon. Een uv-werend zonnepetje met nek bedekking is voor je baby dus essentieel om een zonnesteek te voorkomen, maar dus ook zodat je baby niet verbrand.

 

Toch verbrand?

Ondanks alle goede voorzorgsmaatregelen toch verbrand? Smeer je kind dan direct in met aftersun en ga naar een koele plek úit de zon! Let goed op dat je kindje niet gaat braken of koorts krijgt. In dat geval is het verstandig om meten de huisarts te bellen. Zorg er ook goed voor dat jekindje genoeg vocht binnen krijgt. Een lauw badje of washandje kan helpen met de verkoeling.

vrijdag 3 juni 2022
Lizz