Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zo behoud je je bruine kleurtje na de vakantie!

 

Ben je lekker op vakantie geweest en wil je nog zo lang mogelijk genieten van je mooie, bruine kleurtje? Dat kan! Wij vertellen je hoe.

 

Het hebben van een kleurtje is van nature een verdedigingsmechanisme van onze huid om ons te beschermen tegen schadelijke stralen van de zon. De pigmentcellen maken melanine aan. Dit is een stofje die ons gedeeltelijk beschermt tegen UV-stralen. Tegelijkertijd krijg je nog een lekker kleurtje. Maar dit houdt niet in dat je hierdoor goed beschermd bent! Het is alsnog belangrijk dat je jezelf goed insmeert, want je kunt alsnog verbranden. En hoe vaker je je verbrandt, hoe hoger het risico op huidkanker. 

 

Scrubben

Voordat je gaat zonnebaden kun je je huid het beste een goede scrubbeurt geven. Hiermee haal je alle dode huidcellen weg en dringt de bruine kleur dieper in je huid door. In Turkije is het bijvoorbeeld heel leuk om je vakantie te beginnen bij de hamam. Daar kun je een traditionele scrubbehandeling krijgen. Heb je een droge, gevoelig huid? Scrub je lichaam dan maximaal één keer in de twee weken. Als je eerder een vette, onzuivere huid hebt, dan mag je iets vaker je lichaam scrubben, namelijk twee keer per week. Wil je tijdens je vakantie vaker scrubben, gebruik dan een heel milde scrub. 

                                           

 

Vocht

Vocht is het keyword als het gaat om je bruine kleur behouden. hydratatie van je huid is erg belangrijk, omdat dit voorkomt dat je huid uitdroogt en je huidcellen snel afsterven. Gebruik aftersun of een andere hydraterende crème nadat je in de zon hebt gezeten en smeer jezelf lekker in met een goede bodylotion. Je wist het waarschijnlijk al, maar veel water drinken is goed voor je huid. En zeker voor je gebronsde huidje. Het zorgt voor een betere doorbloeding en je huidcellen sterven minder snel af, waardoor je bruine kleurtje langer blijft zitten. Water is dus het codewoord als je bruin wilt blijven, maar te lang douchen en badderen zorgen er juist voor dat je kleurtje snel weer verdwijnt. Neem een korte, lauw warme douche en smeer je na het douchen in met een vette bodylotion.

 

Buiten

Ga met je bruine kleurtje vaak naar buiten, zelfs als de zon bedekt wordt door een dik wolkendek word je nog een beetje bruin. Door veel buiten te zijn, behoud je jouw kleurtje langer, dus ga op de fiets naar je werk, loop even naar het winkelcentrum en sport een keertje buiten.

 

Back-up

Helaas kunnen we dat mooie kleurtje niet voor altijd vasthouden. Maar af en toe een beetje valsspelen mag wel, toch? Gebruik een poedertje of crème om nog langer te genieten van je prachtige zomerse look. Of ga voor een zelfbruiner. Weet je niet welke je dan het beste kan kiezen? Bekijk dan de video hieronder.

zaterdag 1 oktober 2022
Lizz