Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zijn zwembandjes noodzakelijk bij het zwemmen?

 
Voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen zijn ze vaak verplicht. Maar wanneer moet mijn kind zwembandjes dragen en tot wanneer? Dat lees je hier.
 

Waarom moet ik zwembandjes gebruiken?

Het is geen verplichting dat je zwembandjes moet gebruiken. Toch wordt het massaal aangeraden en bij sommige zwembaden wel verplicht. Zo heeft de Consumentenbond ook een artikel geschreven waarom zwembandjes en andere hulpmiddelen eigenlijk zo belangrijk kunnen zijn. Ze kunnen levens redden. Als jij als ouder even niet oplet en je kind komt onder water kan het snel afgelopen zijn. Daarom vragen veel badmeesters ook altijd als je zelf zwembandjes bij je hebt, je wilt het gewoon niet op je geweten hebben. Het mooie aan zwembandjes is dat ze zo makkelijk te gebruiken zijn. Je blaast ze op en schuift ze om de bovenarmen van je kind. Je moet er dan wel opletten dat ze stevig vastzitten en niet makkelijk van zijn of haar arm geleiden. Als ze allemaal goed zitten, zorgen de zwembandjes ervoor dat je kind minder makkelijk kopje onder gaat. Uiteraard is ouderlijk toezicht nog wel nodig. Je kan niet de zwembandjes om doen en zelf even een uurtje gaan slapen. Zo werkt het niet. 
 
 
 

Wanneer moet mijn kind zwembandjes of andere hulpmiddelen dragen?

Het kan zijn dat je heel erg tegen de zwembandjes bent. Toch is het merendeel toch echt voor de zwembandjes. Ze helpen jou maar je kind ook, je toch ook geen vreselijke dingen mee maken in het zwembad waar je juist moet genieten van het heerlijke water? Er is niet echt een regel van deze leeftijd tot deze leeftijd moet je zwembandjes gebruiken. Het wordt wel aangeraden om je kind zwembandjes om te doen als ze nog geen zwemdiploma hebben. Als je nog een baby hebt kan je ook kiezen om ze in een zo hetende zwemzitje te doen. Dit is een soort band waarin je baby kan zitten. Je hebt ze vast wel al eens gezien. Let wel op. Er is onlangs een onderzoek geweest van de Duitse Consumenten bond en daaruit is gebleken dat sommige zitjes heel erg makkelijk kunnen kantelen. Daarom is het zo erg belangrijk dat je zelf als ouder ook in de buurt bent zodat je altijd makkelijk en snel in actie kan komen als er iets mis gaat. Als je kind al een beetje aan het water gewend is en rond de twee jaar is wordt er aangeraden om zwembandjes om te doen. Hierbij kan je kind zichzelf al een beetje het zwemmen aanleren. Tuurlijk, hij zal niet gelijk zwemmen zoals het moet maar zelf proberen levert toch leuke plaatjes op en hier leert je kind ook nog het een en ander aan. Let wel op de leeftijd en het gewicht van je kind. Deze gegevens kunnen namelijk erg handig zijn voor als je zwembandjes wilt gaan aanschaffen. Maar wanneer moet mijn kind zwembandjes gebruiken? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk best simpel. Je kind kan vrij en zelfstandig gaan zwemmen wanneer hij of zij zelfstandig kan zwemmen met een diploma. Het is nog wel belangrijk dat je de eerste paar keer wel in de buurt blijft als ouder.
 
 

 

donderdag 29 april 2021
Lizz