Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Zijn teenslippers echt slecht?Teenslippers worden steeds populairder helemaal als we weer massaal een dagje naar het strand gaan of een stadje gaan bezoeken in het buitenland. Maar zijn ze eigenlijk wel goed voor je voeten? Wij onderzoeken het. Je leest het dan ook in onze blog.
 

Wanneer kan ik slippers dragen?

Voordat we gaan kijken als slippers goed voor je voeten zijn is het belangrijk om te weten wanneer je nou allemaal slippers gaat dragen en bij welke situaties het handig is om slippers te dragen.  Ik denk dan ook dat we er met z’n allen raar van op zouden kijken als de supermarkt medewerkers op slippers zouden lopen. Slippers zijn er dan ook alleen voor bedoeld om te dragen naar het strand, in huis als vervanging  voor sloffen of een klein stukje te lopen naar de achter tuin.  Het wordt dan ook niet aangeraden om op je werk op slippers te lopen. Dit komt niet omdat het misschien niet goed is voor je voeten. Mensen associëren slippers niet met professionaliteit. Het maakt niet uit wat voor baan je hebt maar het i wel belangrijk dat je schoenen aantrekt waardoor mensen je professionaliteit zien. Mensen zullen je hierdoor dan ook meer serieus nemen. 
 

 
 
 
 

Zijn slippers slecht voor je voeten?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat slippers impact kunnen hebben op je gezondheid. Dit komt dan door veel en langdurig op slippers te lopen. Als je dit doet ben je langzaam aan je lichaamshouding tijdens het lopen aan het veranderen. Het is dan ook belangrijk dat je geen wandelingen op slippers gaat lopen of een stadje gaat bezoeken op je favoriete slippers tijdens je vakantie. We snappen allemaal dat het heel erg lekker is maar het advies is dan ook om niet langer dan twee uur op slippers te lopen.
 

 
 
 
 

De gevolgen van langdurig op slippers lopen

Een van de gevolgen van het langdurig lopen op teenslippers is de verandering van je lichaamshouding tijdens het lopen. Dat is echter niet de enige verandering die plaats kan vinden tijdens het langdurig lopen op teenslippers. Door dat je op teenslippers loopt is het noodzakelijk om je tenen te krullen. Door het krullen van je tenen houd je de slipper vastgeklemd. Als je je tenen gaat krullen en hierdoor kleinere stappen gaat zetten, worden de buigspieren van je tenen kleiner. Het gevolg van kleinere buigspieren zijn hamertenen. Naast het krijgen van hamertenen en het veranderen van je lichaamshouding tijdens het lopen kan je, je voeten ook overbelasten. Veel slippers hebben namelijk een erg slappe zool. Door het dragen van slippers met een slappe zool en het hebben van een verkeerde lichaamshouding zet je de voet zo neer dat je de binnen enkel te veel naar binnen zet. Wanneer dragers van slippers deze houding erg veel aannemen, dan kan de drager last krijgen van overbelasting aan de voeten, knieën, heupen of eventueel de rug. Zijn allemaal lichamelijke klachten die je zoveel mogelijk wilt voorkomen, wanneer je dit niet doet is de kans erg groot dat je hier je leven lang last van hebt.

 

 
 
 
 

 

donderdag 22 april 2021
Lizz