Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Witte badkleding die doorschijnt? 8 tips!

De zomer is nog in volle gang en dat betekent tijd voor zon, zee en strand! Witte badkleding is tijdloos en elegant, maar het kan soms uitdagend zijn om het zelfverzekerd te dragen omdat het soms doorschijnt. Maak je echter geen zorgen, want in dit artikel delen we een reeks waardevolle tips en trucs om je witte badkleding met flair te rocken zonder ongewenst doorschijnend drama.

 

1. Kies kwaliteit boven alles

Bij het kiezen van witte badkleding is de kwaliteit van de stof essentieel. Kies voor badkleding van hoogwaardige materialen die dikker en minder doorschijnend zijn. Dubbelgevoerde stukken bieden extra bescherming tegen doorschijnendheid en zorgen voor een zelfverzekerde uitstraling.
 

2. Pas voor aankoop

Voordat je besluit om witte badkleding aan te schaffen, is het raadzaam om deze te passen en te controleren op doorschijnendheid in goed verlichte kleedkamers. Doe een paar bewegingen en controleer hoe de stof zich gedraagt. Als het je comfortabel en zelfverzekerd laat voelen, is dat een groen licht.
 

3. Kies de juiste voering

Zorg ervoor dat je witte badkledingstukken hebt met voering. Een goed gevoerd stuk minimaliseert de kans op doorschijnendheid, zelfs als de stof nat wordt. Voeringen kunnen variëren van huidskleurige stoffen tot extra lagen van hetzelfde materiaal.
 

4. Kies voor structuur en patroon

Witte badkleding met een textuur of een subtiel patroon kan doorschijnendheid verminderen doordat het de aandacht afleidt van de stof zelf. Kanten details, reliëfstoffen en delicate prints kunnen helpen om het doorschijnende effect te minimaliseren.
 

5. Kies de juiste maat

Zorg ervoor dat je witte badkleding de juiste maat heeft. Een te strakke pasvorm kan de stof uitrekken en de doorschijnendheid vergroten. Een goed passende maat zorgt voor een mooiere uitstraling en minimaliseert ongewenste doorschijnendheid.
 

6. Probeer neutrale onderkleding

Het dragen van neutrale onderkleding onder je witte badkleding kan helpen om doorschijnendheid te verminderen. Kies voor naadloze en huidskleurige onderkleding die goed aansluit bij je huidskleur en de stof van je badkleding. 
 

7. Een inlegkruisje

Of wat dacht je van een inlegkruisje? Je hebt ze tegenwoordig al in inie-minie varianten. Is altijd het proberen waard!
 

8. Nat worden? Liever niet!

Natte badkleding schijnt wel vaak door. Ja, we kunnen er helaas niet doorheen. Zorg ervoor dat je je witte badkleding goed uitwringt en laat drogen na een duik in het water. Als je je ongemakkelijk voelt, kun je altijd een stijlvol strandjurkje of een sarong dragen wanneer je niet in het water bent.
 
dinsdag 5 september 2023
Ilse